minos - dagbok september 2007Lite reklam för suuuverän utställnigsträning!
Anna Wright på Hamnuddens kennel håller utställnigs-/ringträning på tisdagar med start den 9 oktober!

Klockan 18.30 - 20.00 kör hon i Parkeringsgaraget på Solna Strandväg 72 (Vreten). Karta!

Jag tycker helt klart att det är värt att anmäla sig! Anna är en suuuverän handler/tränare!

Se mera info. på hennes egen sida Hamnuddens Kennel!
 
Dagarna 24 -30 september
Den här veckan har vi hunnit med en hel del cykelträning och annan träning (lydnad och lite ståträning). I onsdags cyklade matte & jag till Kista Brukshundsklubb för att träffa Karin, Dando & Moa och Vimla med matte Jenny! Det var superskoj! Först, som sagt, cyklade matte & jag dit. Sen tränade vi liiiite lydnad. Den stora behållningen var ju prommisen med Moa, Dando, Vimla och en tjejkompis till Moa & Dando (en Australina Cattle Dog). Det var kul att få springa runt & lajja. Moa är numera friröntgad så jag kunde röja på med henne! (Gratulerar!!) När vi busat "klart" (eller vad mattarna tyckte var klart...) cyklade vi hem igen. Jag blev lagom mör av att ha cykelträning flera dagar den här veckan! Nästa gång så hoppas jag att Vimla musklat på sig lite så att jag får leka även med henne. Men jag är ju lite brutal, när jag leker så det kanske får vänta lite till... :(

Annars har veckan varit stressande för matte som har en tand som trilskas... Hon ska dra ut den mycket snart men det kommer att kosta 25 000!!! kronor att fixa en ny tand! Hua!!! Så hon har gråtit en skvätt över "hur fan kan det vara så dyyyrt???". I fredags var matte på Dramaten & sen ut på en öl, så det var husse & Minos kväll!

Idag söndag har matte varit & tittat på Mental beskrivning av RR's. Det var mycket intressant att se, och helst av allt skulle hon ha velat gjort den redan idag med mig! Men nu får vi vänta tills i april! Matte tycker att det ska bli jäääättespännande! När matte kom hem gick vi på prommis hela "familjen". Skön dag! Vi var uppe i skogen och for runt. Lekte leta lekar med matte & husse & så lekte vi med knuten! Roligt! Slocknade i sängen när vi kom hem...
Sidney, Moa & Minos!Moa, Sidney & Minos!
 
Söndag den 23 september
Alla sov länge! Skööönt! Härligt att slicka Pi i ansiktet när han vaknade oxå! Matte, Pi & moster tog en repa till Kista galleria för att shoppa lite. Jag sov! Under tiden de var borta kom husse hem!!! Vilken lycka! Jag blev så glad att jag vände öronen ut och in som jag brukar göra när jag blir så glaaad att jag inte kan stå still! Tjohoo! Vi gick genast ut i skogen en sväng och lajjade! Husse hade saknat mig & jag honom!! Skönt att ha honom hemma! Marita & Pi åkte hem till vovvarna och maken i Arboga igen. Vi somnade en stund i soffan! Tog en långprommis på seneftermiddagen. Alla tyckte att det var trevligt ungefär en timma... Tills jag försvann ett litet ögonblick... och kom tillbaka lycklig så in i norden!! Matte & husse blev mindre lyckliga... Jag hade hittat bajs (antagligen människobajs/diarré) och rullat mig i!!! Stanken var oooolidlig!! Jag for runt som ett skollat troll ute i skogen, superduperlycklig!!!! Hela jag var inkletad i denna stinkbomb! De försökte få mig att rulla mig i gräset, jag rullade lite och tyckte att det var hääärligt! Allvarligt, det var hur najs som helst & matte & husse blev sura. Märkliga människor! Fick en avskrubbning i badkaret när jag kom hem men det verkade inte hjälpa för jag stinker lika mycket fortfarande! Är nu förpassad till hundsängen.
Ska vi leka moster?!Datanördarna!
Pi & matte kollar traktorer på Youtube!
 
Lördag den 22 september
Vaknade tidigt men matte sa åt mig att somna om. Gick upp vid 8.15 & släpade med matte ut på morronprommis! Matte satte sig & surfade lite för första gången på länge... Jag somnade om i sängen igen efter att ha käkat frulle. Idag kommer Pi hit & matte ska vara barnvakt, så jag förmodar att det blir full rulle!!!

Matte skriver: Japp, full rulle blev det! Hua! Vi har kollat på traktorer på youtube.com, varit i gungparken 2 ggr, Minos har grävit gropar hur djupa som helst, Pi har myst med moster & ätit tablettask, till slut somnade både Minos & Pi inne på sängen! Tyst det blev! Moster Marita kom hem mitt i natten & jag for upp ur sängen - morrade & gav ett mörkt skall! Som tur var så såg jag vem det var ganska så snart & så fick jag gå ut en sväng med henne för att hälsa ordentligt & få en nattkiss!
Pi, pyamaskillen!
Pi, pyamaskillen!Minos & Pi sover gott!
 
Fredag den 21 september
"Minnadag" idag igen! Super! Idag när matte kom hem från jobbet så väntade världens chock!! (För matte alltså...) Jag hade någon gång på eftermiddagen snott en liten skallra, som matte köpt till Riley, ur mattes väska och gjort den till smulor!! Jag som aldrig har bitit sönder någonting! Matte blev mäkta chockad! Jag hajjade direkt vad jag hade gjort och skämdes, utan att matte ens hade sagt någonting. Ooops! Matte inte glad... Matte bytte om och så drog vi ut i skogen i det vackra vädret idag igen! Skönt att få vara lös och kuta som en galning i skogen!! Matte lade ett spår till mig, idag gick jag inte på synen som jag gjorde igår, utan hade nosen i backen hela vägen. Tog alla 4 pinnarna även om jag även idag gick över den första och sen vände om och tog den. Bra jobbat tyckte matte! När spåret var över tog jag mig ett dopp i Översjön idag igen! Hittade en ny skogsstig och kom fram till en jättefin vik! Helt tyst, blankt vatten, solen framme och helt enkelt uuuunderbart! När vi kommit från skogen tog vi en sväng till Nike & Nelly med familj! Nelly & jag busade järnet i trädgården. Stannade där en stund och kollade på IDOL. Skön fredagskväll i härligt sällskap! Tack, Fredda och Susanne att jag fick lite sällis på fredagskvällen! :) Hem & kröp upp i sängen tillsammans med matte. Somnade som små räkor båda två!
Den trasiga skallran!Husse på EM, i Frankrike!
 
Torsdag den 20 september
"Minnadag"! Länge sen vi sågs, härligt att få träffa henne igen! När matte kom hem från jobbet så slängde hon på sig "hundkläder" & så drog vi ut i skogen på direkten! Härligt! Matte satte mig vid en tall medan hon lade två spår åt mig. Ett appellspår med 4 pinnar från skogen. Och ett lite mindre u spår utan pinnar. Matte var lite nervös innan det första spåret om jag skulle klara svängarna och hitta pinnarna. Den första pinnen gick jag över men snodde runt & hittade den! Fick myyyycket beröm! Sen gick jag klockrent och plockade alla pinnarna! Tjohoo! Duktig! Matte mäkta stolt! Men ett litet krux är att jag även spårar med synen och ser mattes snitslar som hon har satt upp och så luktar jag på dem. Brollan Aston gör visst oxå så, så nu måste matte hitta på ngt trix så att jag inte ser snitslarna. Det andra spåret gick finfint det med! Jag gick av spåret i en böj, men tog snitsigt upp det efter en gran igen! Phu! Kom lite vid sidan av på slutet men vände och hittade slutet på spåret alldeles av mig själv! Verkligen verkligen duktig kille! Efter spåret gick vi i skogen tills vi kom fram till Översjön, där jag slängde mig i det kalla vattnet! Jag ville bada!! Upp & ner i vattnet 3 ggr. Simmade efter en pinne som matte slängde i åt mig! Skönt! Fick tokenergi efter badet så jag kutade som en gaaaalning i skogen! Riktigt valpfnatt hur länge som helst! Matte garvade högt! När vi var på väg emot bilen så började det regna så det var ju en perfekt 2 timmars runda i skogen! Frusen när jag kom hem så matte torkade mig, jag fick mat & sen kurade jag ihop mig i saccon! Varmt & gott!
 
Tisdag den 18 september
Morronprommis, lite kyligt ute tyckte matte men jag sprang mig varm! :) Hem dags för frukost & morronkaffe för matte! Tuggade lite ben och dåsade till en stund. Matte ute och målade klart, jag var oxå ute en stund. Men kaaallt ute. Matte måste köpa nytt täcke åt mig. Det fina som jag fick uppsytt förra året är för litet för mig nu. Knappt använt... suck! Någon tik som vill köpa kanske!? Tog en cykeltur till Lungers handel. Perfekt avstånd! Jag travade vid mattes sida så snällt, även fast vi mötte både hästar, kor, hundar och bilar! Tvärnitade bara en gång, och då blev jag akut bajjnödig även fast jag redan hade bajjat en gång! Som tur var hade matte inte mig kopplad just då, utan jag fick springa lös när vi cyklade på "vår" grusväg.
 
Måndag den 17 september
Upp tidigt och iväg till mormor & morfar där jag fick vara tillsammans med Hampe & Sigge medan matte, Pi & moster Marita åkte till Örebro för att handla färg och gå på IKEA. Vi röjde lite där hemma medan medan de var borta. Vi blev upphämtade av dem efter någon timma & så bar det av till Lunger för hela gänget. Alla utom matte, som började måla, gick ned till sjön. Hampe badade, Sigge tyckte att allt var trist, jag hoppade omkring som värsta dampbarnet, Pi grävde i sandlådan och stackars Marita försökte att hålla koll på oss alla! Tur att det inte var en annan människa så långt ögat kunde nå! :) Matte målade på och fick färdigt det mesta, nu har hon bara fönstren kvar på baksidan & lite bättringar! Tjooohooo! Jag var dödstrött så jag fick gå in & sova när de andra åkte hem till sig. Tog en långprommis på kvällen sen mös en trött matte & jag i soffan. Fick sms av husse där han berättade att det hade gått ömsom bra ömsom dåligt på EM där nere i Frankrike. Men de hade 30 grader varmt så de skulle slappa vid poolen när dagen var slut för dem! Matte grymt avis! Hotellet har visst dessutom en egen liten vinträdgård, mysigt!
Minos & Pi pussas!Matte & Pi på IKEA!
 
Söndag den 16 september
Efter en god natts sömn och en slö morron hemma åkte matte & jag till Götlunda och mormor & morfar. Matte skulle iväg & köpa färg till huset så jag fick stanna kvar hos dem. Till min stora lycka kom även Hampe, Sigge, Pi, moster & morbror dit! Jag körde lite rejs med Hampe & Sigge. Matte blev borta lite längre än väntat då hon tittade in till sin vän Anna i Örebro som har öppnat ett Coffeehouse by George! Matte hjälpte henne att installera hennes email och lite fix på datorn. Härligt att träffa henne igen! Det går alltför länge mellan varven bara! Spöregnade hela dagen, så det blev inget målande idag, dessvärre fick matte inte heller tag på någon färg då K-rauta (som var de enda som hade öppet idag) inte hade den rätta färgen... Suck! Just den sorten vi använder finns bara i specialierade Beckers affärer. En slö kväll i soffan!
Minos sover varm & skön i soffan!
 
Lördag den 15 september
"Upp i ottan! Vi vaknade när husse drog till Frankrike vid femtaget. Kröp upp & lade mig bredvid matte i sängen och somnade om en stund. Men vid 7 tyckte jag att det var dax att gå upp! Matte tyckte däremot inte det... Fastän jag gjorde ett tappert försök till att väcka henne med pip, så somnade hon om. Och även jag faktiskt! Men kl 8 fick det vara nog, nu ville jag verkligen upp & ut! Matte gick motvilligt upp. Underbart väder ute, denna timma på dynget! Solen sken och luften var härligt hög! Matte & jag tog en prommis i skogen. Väl hemma igen somnade jag om i sängen medan matte fixade. Snart var det dax att dra iväg mot "valpträffen"! Härligt! Jag var riktigt på G när vi träffades. Nästan alla var där! Bonita min älsklingssyster (matte ber om ursäkt för att jag är sååå kär i min egen syster, men du är ju sååå underbar!), härliga Vilda, söta BIM & fina Elsa, favvobrollan Aston & fina Wesley! Självklart var ju även halvsyrran alias polismästaren Alva där! Hon är skoj att leka med! Det var en härlig träff med alla hussar, mattar, barn och anhöriga! Leken var även den superrolig! Tävlingshornen kom upp på matte som alltid! ;) Och självklart (haha) så vann vårt lag! ;) Nej då, det var inte alls självklart, det var nog mera tur att vi fick duktiga syrror och brolla med i vårt lag! Tack för presenterna Karin & Tord & tack Göran för de fina poängen! ;) När dagen började närma sitt slut och alla syrrorna åkt hem drog vi tre brollor en ordentlig repa tillsammans med Alva! Skoj!!!

TACK, Karin & Tord för en underbart rolig dag som vanligt! Minos sover som en liten stock här i sängen nu! Det är jobbigt att bli alldeles kollrig i huvet av tjejlukter, matte som kräver uppmärksamhet & lydnad samt mycket spring!
Alva & Minos kutar!Grabbarna & Anna Karin!
Tokrejs med några av syskonen!Tre som naggas!
Brorsorna Minos, Aston & Wesley!Aston tröttnade...!
 
Fredag den 14 september
Idag var det "Minnadag"! Vi tog en lååång prommis runt sjöarna (Lötsjön & Råstasjön). Det tar typ 1 ½ timma hemmifrån oss. Skönt! Minna sprang & gömde sig för mig så att jag fick leta på henne! Jag blir ju alltid lika lycklig när jag hittar henne (eller vem det nu är som gömmer sig)! Matte gömmer sig rätt mycket i skogen nu när vi är ute så att jag ska bli mera uppmärksam på vart hon håller hus! Jag blir bättre & bättre på att spåra upp henne!

I morron åker husse till Marseille, Frankrike för att vara med på EM i dynamiskt pistolskytte! Vi håller förstås tummarna för att det går bra för honom! LYCKA TILL! Det innebär att matte & jag blir solo hemma en hel vecka!!

På kvällen idag följde matte & jag med husse på en sista träningspass på Ekerö. Bra träning för mig att höra skott på nära håll. Jag fick öva platsliggning med skott i regnet!! Oj, vilken utmaning men jag klarade det galant!! Nemas problemas! Skönt att jag inte är det minsta skotträdd!!

På dagen imorron ska vi på "valpträff" (även om vi inte är så mycket till valpar längre...) det ska bli skitskoj att träffa alla syrrorna & brollorna med mattar & hussar! Direkt därifrån åker vi till Lunger där vi ska stanna tills på tisdag då matte har tagit ledigt från jobbet måndag & tisdag. Vi ska lata oss, måla klart huset, träffa Pi & vovvarna, kanske åka på IKEA & antagligen träffa mormor & morfar! Kul! Vi får skriva mera när vi kommer hem igen! Ha det så gott! Nospussar!
 
Torsdagen den 13 september
Det har blivit dåligt med skrivande här... Matte är rätt less på hemsidor när hon kommer hem från jobbet (då hon jobbar med det) så det blir inte så mycket här nuförtiden. Men ni får nöja er med det lilla! :) Idag har matte & jag äntligen varit ute på en lååångprommis! Vi gick på alla möjliga kringelikrokvägar som traktorer kört upp i skogen, på små små stigar & så gick vi i mycket högt gräs då hon vet att jag äääälskar det! Jag får ju valpfnatt så fort jag kommer ut i högt gräs! Lovely! Då jag är mycket bättre i haltandet så gick det bra att vara ute i nästan 2 timmar. Trötta när vi kom hem båda två. Husse är på konferens så jag & matte fläkte oss i sängen alldeles själva! Mysigt! Jag har övat på att apportera eller rättare sagt hålla ett rått ägg i munnen oxå! Nu har jag gjort det några gånger och hittills har inget gått sönder! Bra va? Jag är sååå försiktig så att jag t om inte kan hålla ögonen öppna när jag håller! Totalt avslappnad!
Minos håller ägg i munnen!Minos håller ägg i munnen!Minos håller ägg i munnen!
Minos håller ägg i munnen!Minos håller ägg i munnen!
 
Tisdagen 4 september till lördag 8 september
Det har varit en lååång vecka för matte. Hon har jobbat hårt och mycket vilket resulterade i att vi somnade som stockar igår när vi skulle åka till Lunger. Idag lördag spöregnar det så vi får se om vi åker i eftermiddag eller inte för att fortsätta att måla på huset. I veckan som har varit har det inte hänt särskilt mycket förutom i tisdags då Anna Karin & Aston var här på besök!! Suuuuper roligt! Som alltid! Jag & Aston fick i vanlig ordning inte hälsa utan gå snällt & fint (tror dock inte att mattarna kallade det snällt & fint...) till gropen där vi ääääntligen fick busa av oss! Härligt att träffa brollan igen. Vi har ju inte träffats sen Aston var hemma hos oss i Lunger när Anna Karin & Stefan var i Nice! Hur som helst så busade vi järnet medan mattarna glappade! Det blir ju som sagt alltid mycket glappande när de träffas! Tror att de stormtrivs att vara i varandras närhet! Matte tycker att det är världens tur att just jag kom in i hennes liv så att hon även har fått en ny superdupervän, Anna Karin!!! Tack för att du finns Anna Karin, du är guld! :)

Efter att Aston hade varit här så blev jag halt igen... TRIST! Även fast jag fick värma upp ordentligt innan buset så lyckades jag bli halt. Har antagligen sträckt mig eller något. Så nu blir det inga långa prommisar & inget busa för mig på ett tag igen. BOOORING!
Aston & Minos snackar lite!Titta!
Där är den!Aston bugar!
Naggas lite med brollan!
Nelly!Lite trångt...!
 
Måndagen 3 september
Tjolahopp! Det var ett tag sen... Matte har inte riktigt haft ork, tid & lust att skriva. Orden tog lixom slut... Hon kände nog att det blev för mycket med allting & tappade lusten helt, för att vara ärlig. Ingenting blev kul plötsligt... Märkligt som det kan bli! Som tur var så har vi i alla fall haft det bra tillsammans här hemma! I helgen som var var vi i Lunger och fortsatte på målningen på huset som har legat i stiltje några helger. Snaaart är det klart och det ska bli såååå skönt för då kanske matte & husse får mera tid för mig!!! I helgen hade jag rätt tråkigt emellanåt :( Idag har jag varit ute på långprommis med matte & Minna! Toppen! Vi gick i det höga gräset som jag älskar! Matte & Minna babblade mest... Minna ska förhoppningsvis snart få hem en liten boxervalp som ska heta Milan!! Tjohoo! Då får jag någon att tampas med!! Super! Hoppas att ni alla mår bra som läser här i dagboken! Nu ska det bli tvtittande för matte & mig! Kram på ER! PS: Anna Karin & Aston när kommer ni hit!?!?! Vi har träffasbehov! :)
Minos gillar att hålla kopplet!