minos - diary december 2007

Torsdag 20 december
Tjaha, vad har hänt den här veckan då? Inget särskilt skulle jag säga. En riktigt kul grej hände dock igår! Matte & jag ute på långprommis. När vi kom till baksidan av ishallen i Sundbyberg så sprang matte & jag upp där! Och där... fanns det MASSOR av snö! Det är ju såååå gudomligt roligt att lajja i snön! Jag hoppar å far, gräver gropar stora som grottor, rullar mig (vilket går mindre bra när man har täcke på sig), matte kastar snöbollar som jag kutar efter och käkar sönder! Det är sååå enormt roligt! Vi var säkert där i en halvtimma & bara lajjade runt! Matte tyckte att det var minst lika roligt som jag! Tjoohoo! Synd att vi inte hade någon kamera med oss att föreviga det bara!

I dag kom matte hem till lunch (& husse oxå för att lämna en sallad åt matte som han köpt - vad säääälllt!) för att släppa in låssmeden som skulle fixa vårt lås. Han tyckte att jag var en mycket fin vovve! Matte blev löjligt stolt! :)
I morron bär det av till Lunger för "semester"! Det ska bli såååå skönt! Vi kommer inte att komma hem förrän efter My Dog som går av stapeln i början av januari! Men matte ska försöka att uppdatera sidan från mormor & morfar så ofta det går!

Till det viktigaste!
Jag, matte & husse vill önska Er Alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År!

Några tips på vägen bara:
 • ät inte upp julskinkan, knäcken, chokladen eller något annat som "råkar" komma din väg, du får ont i magen och husse & matte blir så märkligt sura...
 • de där paketen som ligger under granen, låt dem vara oxå...
 • akta svansen för sådanadär lysande varma saker som märkligt nog står överallt, de bränns!
 • kissa inte på granen... den ska visst bara stå där för att tittas på!
 • när det börjar smälla & härja ute, var inte rädd! Det är inget farligt! Men om du ändå skulle tycka att det är lite jobbigt be din matte & husse att ta med dig till någon som inte bor där det låter så mycket! Det kan du KRÄVA av dem, de är skyldiga dig det! Kräv även att de inte lämnar dig själv när du tycker att det är lite läskigt!
 • sist men inte minst - hoppas att du får busa mycket med dina nära & kära nu, varesig det blir vitt eller grönt på backen!
  Minos med tomtemössan!
  Minos med tomtemössan!
  Minos med tomtemössan!
  Söndag 16 december - Stora Stockholm 2007
  Uppe med tuppen!! Matte nervös så jag vet inte vad! Ut på prommis samma tid som igår! Suck! Var det inte heeeeelg????!!! Idag fick jag inte gå och lägga mig direkt vi kom in heller... Matte är skrockfull och jag måste ha nyklippta klor innan vi åker på utställning. Så istället för att få lägga mig i sängen blev det badkaret för tvätt av tassar och ben. Efter det stod det kloklippning på schemat. NOT nice! Fick äntligen lägga mig i mattes säng en stund när hon fixade sig själv. Sen bar det av!! Mot Älvsjö!

  Vi var nog typ de första där! Herregud vad hon ska vara där tidigt! Hur som helst så provsprang vi i ringen lite, halt som attan! Varför kan de inte ha mattor runt om? Jag fick relaxa lite i tältet medan matte virrade runt lite (eller vad nervöstanten nu höll på med?).

  #1 ut i ringen, unghundsklass hanar! Med en mycket nervös matte gled vi in i ringen! Hua! Jag är ju cool som få (tur för matte) och det gick bra på det hala golvet även fast matte trodde att det skulle bli snorhalt. Jag ställde upp mig fint och matte flyttade runt tassarna och grejjade, men jag stod där - jag fick ju köttbullar och korv!! Mums! Det hela gick vägen och vi VANN klassen! Tjooohooo, vad glada vi blev!! Matte kunde knappt tro det var sant! Hur gick det här till!? Det var över alla förväntningar och drömmar! Happy!!

  I hanhundskonkurrensen åkte vi ut med huvet före. Matte blev irriterad på vovven med matte som stod bakom oss då den gjorde ett utfall och bet mig vid örat... Jag blev lite skraj och ville inte ställa upp riktigt efter det. Men då var det redan för sent att visa upp sig för domaren. Vi hade inte gått vidare ändå, men det var trist att det hände!

  Hur som helst en härlig dag, vi var lyckliga både matte & jag när vi åkte hem!

  Vill passa på att gratulera tre av mina syskon som även de var med idag! Dessutom vill vi tacka supportergänget (ni vet vilka ni är!) som betyder så mycket för matte!! Och inte att förglömma, Anna! (Lotta & Tord tack för bilderna trots det dåliga ljuset i lokalen!)

  utställningssidan kan läsa mera om utställningen.
  Minos och matte Annika har vunnit!
  Minos och matte Annika i ringen!
  Lördag 15 december
  Blev väckt tidigt på en lördag!!! Va?! Hur kul är det att gå ut kl 5.30 på en lördagmorron?! Matte skulle iväg och jobba så hon tyckte att det var bäst att gå ut med mig som hon brukar göra på morronen. Husse var ju på julfest igår och kom hem sent, då vet man aldrig när han vaknar...;) Hmpfr! Jag fick i alla fall somna om gott i mattes säng.

  Vid 12-slaget var det date ute på Tullinge flygplats för B-kullen à la Frostemo/African Hunter's! Alla kunde inte komma på denna date men de av syskonen som var där var Baccara, Vilda, Elsa, Bim och Bonita. Osså jag och halvsyrran Alva så klart! Jag var den enda killen på stället (i alla fall på fyra ben)! Tjoohoo! Girls here I come!

  Det var lika trevligt som vanligt tyckte matte & husse att träffa alla mattar, hussar & hundar! Vi har sagt det förut och säger det igen... Vi är såååå glada att vi fick bli del av denna otroligt trevliga kull med trevliga hundar med mattar å hussar! Dessutom har vi ju fått de bästa uppfödarna man kan tänka sig! Ni är otroliga! We like you a lot!:)
  Per Thuregård med alla vovvarna!
  På bildgallerisidan "valpträff" tullinge flygplats 071215 kan ni se flera bilder!
  Fredag 14 december
  Matte jobbade hemma. Hon känner sig lite krasslig... Men jag hoppas att hon repar sig så att vi inte missar the big happening på söndag! Har dock varit ute på långprommis (medans det var ljust!!) på Järvafälten, jag hade tokfnatt!! Matte garvade åt mig som jag bar mig åt! Hon tycker att jag ser så rolig ut när jag kutar omkring i åttor, fram och tillbaka, ned med huvet i en tuva för att sen fortsätta med ett ryck! Kul att jag kan roa någon! :)

  Ikväll är husse på julbord med sitt företag så matte & jag är hemma alena! Vi har busat runt lite i lägenheten med bland annat min nya fina gosseleksak! I love it!
  Minos!Minos!
  Minos!Minos!
  Minos!
  Torsdag 13 december
  Husse jobbade hemma på förmiddagen, skönt! När matte kom hem från jobbet stack hon direkt ned för att ladda tvättmaskinerna, men sen tog vi en busprommis! Vi gjorde lekövningar med vanten, som vi även gjorde igår. Matte "tappar" vanten någonstans när vi går utan att jag märker det sen efter en stund så säger hon "Minos, jag tappade vanten!" då får jag kuta iväg och leta på den! När jag kommer tillbaka till mattes sida och sitter fot får jag godis! Det är dödskul! Matte är dessutom lite stolt över mig för tillfället då jag är så duktig att gå lös! Jag får nästan gå lös mestadels av våra prommisar, förutom där det är alldeles för mycket folk och barn förstås... Då törs matte inte riskera att jag skulle få för mig att busa med några barn, som jag tycker är så kuuuul!!

  Tillbaka till tvättstugan igen. Husse kom hem och tog hand om den medan matte pratade med halvbrollan Abbes matte Lotta i telefon! Lotta ringde & bubblade lite! Matte tyckte att det var härligt att höra någon som är lika nervös inför utställningar, försöker förstå kameran men utan att helt lyckas (Lotta, vi får muta Tord!) och bara lite allmänt prat! Tack för pratstunden Lotta, det var uppiggande! Efter mattes lååånga telefonsamtal tog matte & jag en prommis runt Lötsjöarna! Det var nyttigt för flåset för både mig & matte (men främst för matte!) Matte fick ångest över att hon inte tränar mig tillräckligt mycket... Skärpning! Men det blir i alla fall både viltspår och lydnadskurs till våren! Det ska bli super!
  Husse hade påbörjat baket av lussekatter när vi kom hem oxå! Duktig husse! Matte var mäkta imponerad! Saftiga, stora & goda blev de oxå!
  Lussebullar!
  Onsdag 12 december
  Prommis till husses jobb i Kista som "kvällsprommis". Dessvärre var vi lite sena dit då matte var tvungen att sy om min reflexsele innan vi gick. Husse hade köpt den fina på Bromma Zoo (OBS! den största han hittade) men tyvärr så tror matte att han fick någon blackout just i det ögonblicket för att den skulle nog ha passat bättre i storlek åt en Cocker Spaniel än mig...! Hur som helst så sydde matte om den med en gammal reflex så nu passar den prima! Trots förseningen så hann jag å matte med att träna lite på vägen oxå. Det är alltid nyttigt!
  Här kommer några bilder på mig utanför ÅF där husse jobbar. Jag väääntar och väntar! Men jag vet var han brukar komma ut! :) (OBS! Mindre bra kvalitet på bilderna, mobilbilder!)
  Minos!
  Minos!
  Minos!
  Minos!
  Tisdag 11 december
  Idag hade vi planerat & sett fram emot ringträning. Dessvärre var Anna sjuk så hon var tvungen att ställa in! Skit! Vi tränade på gräsmattan istället.

  Matte försöker att komma på nya saker för att aktivera mig... Det här är en ny sak som hon kom på idag. Lära mig hålla Pringles utan att äta upp dem! Det gick (till både mattes å min förvåning) superbra!! :) Men jag är så koncentrerad när jag gör det att jag inte rör en fena! Och jag ser ut som sju svåra år...
  Pringles!
  Pringles!
  Pringles!
  Pringles!
  Pringles!
  Pringles!
  Fredag 7 december - Söndag 9 december
  Hääärliga dagar hos härliga familjen Ehrnst/Fahlander! Det har blivit myyyycket bus och många handdukar har det gått åt då det har regnat mest hela helgen. Rapporten som matte fick från Astons familj, säger att jag har skött mig fint hela helgen. Jag har träffat andra människor och vovvar, det har varit grymt roligt! TACK såååå mycket för att jag fick äran att vara hos ER när matte & husse var borta! Nu väntar jag på kort från helgen!:) Så länge kommer det några kort från Paris som matte tog med mobilen... Hon glömde kameran hemma!!! Klant!
  Champs-Élysées!
  Triumfbågen!
  La Tour Eiffel!
  Champs-Élysées!
  Stooor julgran!
  Kyrka!
  La Tour Eiffel!
  Annika & Lelle!
  Skyltfönster!
  Stjärna!
  Triumfbågen!
  Varuhus!
  Mysigt vinställe!
  Eiffeltornet!
  Torsdag 6 december
  Idag bär det ääääntligen av till brollan! Det blev rätt "sent" innan vi kom iväg till Anna Karin, Stefan &, Aston men när vi svängde in vid hundhagen så stod han där och väntade på mig! BROLLAN! Lyckan var fulländad! Vi tog några varv i hagen så att husse & matte han snacka lite med AK och Stefan. Lite te och mycket mera skitsnack inne i värmen innan matte & husse tog farväl.

  Aston å jag ville ju så klart sova bredvid varandra och det fick vi! Snälla AK och Stefan ställde våra bäddar (likadana så klart!) bredvid varandra! Sussade skönt!
  Onsdag 5 december
  Wwwaaaa!! Ny månad! Igen! Sidan ligger efter i vanlig ordning... Hum, tur att matte har tid att göra grejjer med mig i alla fall, det är ju det som är viktigast! :) Hon ska försöka att uppdatera de senaste veckorna när hon kommer hem från Paris!

  Yes, matte & husse åker till Paris på fredag & jag åker till brollan Aston med familj i morron kväll! Det ska bli superduper roligt!! Matte är dock lite orolig att Anna Karin & Stefan ska få det alltför jävligt... Men förhoppningsvis går allting bra!

  Igår tog vi en prommis till Lötsjön där Liselott & brorsan Wesley mötte oss! Först var vi tvugna att gå snällt till den stora gräsmattan. Jag tror att Wes skötte sig lite bättre bakom oss än vad jag gjorde... Jag blir ju lixom så himla upp i spinn när jag får träffa någon jag känner!! Till slut kom vi i alla fall fram till stora gräsmattan & fick kuta lösa! Tjoohoo! Det går undan när vi sätter sprätt under tassarna! Jag tog ett dopp i den lilla bäcken som rinner där oxå... Kanske inte så smart gjort då det var rätt kallt ute, så nu nyser jag lite. Hur som helst, supernajs att få leka lite med brollan. Å matte tyckte att det var härligt att prata lite strunt med Liselott undertiden vi for omkring!

  Matte hade dock gjort Liselott nervös inför Stora Sthlm med ngt hon sagt tidigare... Men nu gjorde Liselott matte nervös!! Hua! Huuuur gööööör man egentligen? Tassar hit och dit, huvudet så och utan halsskinn, titta på domaren, spring triangel, fort men inte för sakta... ahhhh!
  Vi får väl se hur det går helt enkelt... Har faktiskt inga direkta förväntningar på den här tävlingen... Vi är ju bara "nybörjare"! :)

  Däremot lääängtar matte tills hon får träffa alla härliga RR ägare och andra åskådare igen! Det är alltid lika kul! See ya at Stora Sthlm!
  Söndag 2 december
  Morronprommis till runt Lunger! Skönt!
  Vidare till mormor & morfar då matte & husse skulle på julbord inne i Örebro med farmor & farfar på Stora Hotellet. Mormor bakade hela dagen å jag hängde så klar med henne i köket hela dagen! Vilka dofter!! :)
  Hem till huset igen för att packa och chilla lite innan det barkade hem till Sthlm igen. Sov gott när matte väckte mig vid avfärd. Slääääpade mig ut till bilen å somnade bums igen. Det tar på krafterna att hålla koll på mormor i köket en hel dag! :)
  Lördag 1 december
  Den här helgen har vi varit ute i stugan igen! Det är sååå underbart att komma dit! Det är skog, tyst, bra fönster att kolla ut genom, stort, sjö, kohagar... Listan kan göras lååång! I lördags var det pysseldag hemma på dagen. Husse satte upp belysning i trädet & nya utelampor. Matte adventspyntade med stjärnor och enstaka tomtar. Fint! På lördagskvällen var mormor &, morfar bjudna på middag. Det blev en härlig kväll med mat, vin, glögg & sist men inte minst Wii spelande!! Matte skrattade åt mormor när hon bowlade så att hon höll på att kikna! Roligt som skrutt hade de! Jag var ut och kollade på dem mellan varven men det var skönare att sova i sängen istället...

  Wii!
  Wii!
  Barbro Lennart!
  Wii!
  Wii!
  African Hunters Amazing Baskerville - Minos!
  Wii!
  Wii!
  Wii!