minos - diary october 2007Måndag 29 oktober - onsdag 7 november
Nu har det hänt igen! Alltså att matte slarvar med att skriva här i dagboken.... Hon är ju för slö! ;) Hur som helst så har allt möjligt hänt sedan sist. Jag har varit & tagit blodprov för att kolla om jag utvecklat antikroppar mot Rabies. Det gjorde lite ont... Men både husse & matte var ju med så det gick bra! Nu väntar vi med spänning på svaret! Vägde mig hos vetten förresten 48,5 kg stannade vågen på!

På helgen den här veckan (som började redan på torsdagen! Då matte hade klämdag på fredagen) så drog matte & jag "hem" till Götlunda till mormor & morfar. Vi orkade inte riktigt ta oss ned till ett kallt hus så vi bestämde oss för att sova där. Matte tyckte att det var super med lite "service"! ;) Vi var även & hälsade på moster Marita, Greger, Pi & Hampe & Sigge så klart. Hampe är inte riktigt sig själv längre, då vi tror att han har fått en stroke eller dyligt. Han blinkar inte längre & så är han väldigt vinglig. Men humöret, aptiten och konditionen är fortfarande på topp!!

På lördagmorronen tog matte & jag en prommis innan det var dax att åka in till Arboga för att hämta upp husse vid tåget! Vi stod på perrongen väntade på honom när han kom! Jag blev överlycklig över att se honom! Tjoohoo! Sen drog vi ett shoppingrejs till Granngården & ÖB. Det inhandlades bland annat nya fina reflexer till mig! Då det var alla helgona helgen & mormor & morfar var iväg på en resa till Kiel, så åkte vi vidare ut till mattes farmor & farfars grav i Medåker. Då husse inte heller ha sett morfars barndomshem Fillinge/Björkebo så drog vi en repa dit oxå! Det var asskoj! För där har mattes farbror Rolf alla sina får! Det blev ett herrans bräkande när vi kom dit! Jag hade gääärna velat gå in & kört rejs med dem men det fick jag inte...! Matte & husse var mera rädda för att jag skulle dra rakt in i elstängslet! Efter denna tripp åkte vi hem igen och var ute i trädgården. Matte & husse krattade så det rök om det! :)

På söndagen var det upptagning av alla lövhögar som gällde! Mycket löv blir det! Matte & jag körde ett spår oxå. Hon var inte helt nöjd då hon tycker att jag går för fort i spåret & slarvar endel. Jag missade en pinne men tog de andra & gick rakt på slutet! Så det var väl sådär kan man väl säga. Efter en liten nap i sängen så åkte vi på kvällsfika till mormor & morfar. Sen var det dags att nanna så vi skulle upp tidigt på måndagsmorronen för att åka hem till Sthlm igen.

Måndagen blev en vanlig "jobbardag". Husse var hemma på lunchen & tog en prommis med mig. På em när matte kom hem tog vi en långprommis till Kista för att få åka med husse hem. På vägen tränade vi en hel del lydnad. Vi hittade en bra gräsmatta som det inte var alltför mörkt på så att vi kunde träna hela lydnadsettan förutom hoppet då det inte fanns ngt bra att hoppa över! Körde lite utställningsträning på gräsmattan utanför ÅF huset medan vi väntade på husse oxå.

Tisdag, vi skulle ha åkt på ringträning med Anna som vi sett fram emot, men tyvärr var matte tvungen att ligga till sängs med sin skit IBS mage... En tråkig kväll både för matte & Minos.

Onsdag, matte är på konferens i dagarna två så ikväll var det hussekväll! Vi tog en långprommis i regnet! Jag var inte riktigt på humör för det & ruskade mig typ 1000 gånger även fast jag hade mitt fina nya täcke på mig! På senkvällen hade matte & jag mys i soffan och sedan i sängen - kvalitetstid! :)
 
Söndag 28 oktober
Började dagen med en långprommis runt Lötsjöarna! Då vi ställde om klockan i natt, men vi är kvar i samma dygnsrytm, så hade vi en hel timma "tillgodo" ! Skönt! Matte & Minna har varit på Sthlms avd. Brukshundsklubb idag för att titta på Ras SM (Boxer) i IPO! Skiiiitkul! Även fast det var ras SM så var det Mallar, Schäfrar och Rottisar med! Mattes lydnadsnerv pirrade till... Åååhhh, så roligt det är att titta på!! Skyddsarbetet är ju det roligaste, men oxå det svåraste. Fick barndomsminnen då Jerry Williams var där, såg honom ofta som barn på Schäferutställningar. Hur som helst så tyckte matte att det var askul! Väl hemma tog matten & jag en lååång cykeltur. Jag fick jobba ordentligt & matte oxå när vi tog några ordentliga uppförsbackar! Matte har dock dålig kondis... Jag var inte speciellt trött efter backarna även fast matte cyklade fort! Fast det är klart att slipsen åkte ut, men inte längre stund än att den åkte in igen rätt omgående. En lugn kväll för mig medan matte & husse har suttit som klistrade framför datorerna... Tråkmånsar!
 
Lördag 27 oktober
I dag på förmiddagen drog matte & jag ut till Lidingö för en date med Aston, Anna Karin & Stefan! Jag darrade av upphetsning bak i bilen innan jag äntligen fick hoppa ur och hälsa på Aston!! Vi gick till en stor kohage som var heeelt suverän att kuta runt i! Vackert var det oxå med vattnet och alla träden med gyllengula löv! Hur som helst så märkte jag att någonting hade hänt med Aston, han luktade inte riktigt som han har gjort & jag blev rent ut sagt jätte sugen på honom! Aston som inte förstod vad det var som var annorlunda, tyckte nog att jag var grymt jobbig som ville slicka honom på halsen & rida på honom hela tiden! Annars lekte vi super som vanligt!! And as always ooootroligt mysigt att träffas! We love you!

Efter rejset åkte vi till Elfviks Gård för att äta lunch. Först guidade Stefan runt bland alla byggnader & ridstallar. Anna Karin visade i sin tur vilka hästar hon brukade rida på. Det blev dessvärre en kort visit i stallarna då matte är grymt allergisk emot hästar! Atjooo! Efter den korta guidade turen gick vi in i vackra Elfviks herrgårdsbyggnad som är bistro/café. Huuur mysigt som helst! Att ni inte har dragit mig hit tidigare Anna Karin!!??! Som sagt vi måste mysa lite framför brasan med ett glas vin SNART! Här kommer länken till detta fantastiska ställe, Elfviks Gård. Taaack för i dag!

På vägen hem från Lidingö plockade vi upp husse för en prommis i Ursvik. Det var hur skönt som helst att stanna kvar ute lite. En skön dag med mycket frisk luft! Naaajs!
Anna Karin, Minos & Aston!
Sötnosarna!
Brorsorna brothers!
Dricker vatten!
Pinnbryning!
Pinne!
Höstbild på Stefan och Ridgebackarna!
Trängs vid vattenbrynet!
Fulllll rulle!
Minos med matte!
Minos springer i skogen!
Minos & matte kramas!
Pussas!
Minos & husse har backträning!
Minos!
Minos vacker!
Minos & matte pussas!
Balansträning!
 
Fredag 26 oktober
Ikväll har vi varit hemma hos Nike & Nelly på pizzakväll! Mums!! tyckte matte, husse & familjen Jegendal! Vi vovvar fick varsitt ben av snäääälla Susanne. Dessvärre försvann mitt med jämna mellanrum då Nelly tycker om att gömma sina ben... På besök kom även Nelly & Nikes mormor med hennes papillon, det var en liiiten rackare tyckte jag! ;) Efter att alla hade svullat på pizza & godis tog vi oss en prommis för att möta upp yngste sonen Kevin som varit på kalas! Vi fick kuta som tokiga i en jääätttestor hundhage som de här där i Viksjö. Roligt! Skön kväll med massor av bus ! Tack för i kväll!! :)
Kolla på den här snutten nedan, är han inte sööööt så säg!
Precis som man kan känna sig ibland...

 
Torsdag 25 oktober
Matte var hemma från jobbet idag... Tårarna går inte att hejda... På dagen tog vi oss iallafal ut på en 2 timmars prommis på Järvafälten. Det var skönt att komma ut både för matte & mig. Vi körde lite lydnad men mestadels fick jag kuta som en tok i det låååånga gräset som jag älskar! Gjorde några leta köttbullar lekar & så lekte vi med min nya ring! När vi kom hem så gick matte och köpte ett stort märgben till mig som jag slickade & gnagde på i timmar!! Lycklig blev jag!! Husse kom hem, sååå glad jag blev! Puss!
 
Minos väntar alltid på matte vart hon än är!En superglad RR!
Hej matte!Där gömmer du dig matte!
Ska alltid hålla kopplet när vi går!Mitt uppdrag - koppel!
Här är min fina gula ring!Minos ser smått irriterad ut!
Ibland får jag toookryck!Jag far som en vante runt...!
...rakt fram!Det är så härligt & befriande!
Jag kutar tills jag är helt snurrig i bollen!Lapar den sista varma solen!
Är jag fin nu?!Märgben som jag gillar SÅÅÅ!
 
Onsdagen 24 oktober
Idag har det varit Minna dag! Vi tog en långprommis på Järvafälten, roligt! När matte kom hem från jobbet packade vi ryggsäcken med hundböcker som matte lånat på biblioteket i Sumpan & mattes fickor fulla med köttbullar som blev över från igår när vi var på ringträning. Sen bar det av med bra fart på alla benen mot Sumpan & bibblan, matte var nämligen tvungen att lämna tillbaka alla böcker hon lånat så att hon skulle slippa betala böter... :P Det var intressant att för omväxlingsskull gå i stadstrafik med allt vad det innebär. Tåg, bussar, bilar, motorcyklar och massor av folk på trottoaren! Matte insåg att det här var riktigt bra träning för mig, annars blir det ju mest att springa i skogen. Hur som helst så var jag lite stissig först men det släppte så småningom. När vi hade lämnat igen böckerna och var på väg hemmåt fick jag en uppgift av matte, att bära min nya fina gula gummiring! Då koncentrerade jag mig fullt på det istället för att vilja hälsa på alla människor på trottoaren. Smart idé morsan! :)

Sen måste jag ju passa på att skryta med att jag fick många komplimanger under prommisen! En var dock från en fyllefarbror, men det räknas väl det oxå? !;) Det gjorde matte stolt! :)Men det får man väl vara när man har världens härligaste Rhodesian?!? Under prommisen försökte vi få till en träff med någon att leka med så vi ringde både Liselott & Wesley och Maria Kirkegaard med farfar Akeron. Tyvärr jobbade de båda två. Så det får bli RR bus någon annan dag istället! :)

Nu till de tråkiga nyheterna... Mattes morfar som skulle fylla 96 (!) gick tyvärr bort idag på eftermiddagen. Morfar ringde just & berättade. Det känns konstigt tungt för matte när någon som funnits i hela hennes liv plötsligt inte finns längre... Morfar Helge dog en dag före mormor Karins födelsedag. Vackert! Nu ska de få träffas igen! :)
 
Morfar Helge & mamma Barbro!
 
Tisdag 23 oktober
Husse är på kurs tills på torsdag så matte & jag är singel & är billösa.
Ikväll var det åter dax för ringträning! Roligt!! Både matte & jag såg fram emot det! Vi tog tunnelbanan den här gången! Det var länge sedan jag åkte t-bana, & matte blev varse när hon ville springa ikapp t-banan som precis var på väg att åka när vi kom ned. Då blev det tvärstopp! Det var ett halt & äckligt golv, det luktade konstigt & ljudet var annorlunda. Matte fick lugna mig lite istället. Vi busade runt lite (alla andra på stationen trodde nog att vi var kokkobäng!) så att jag inte fick för mig att det var farligt att vara här. Misstänksamheten gick fort bort. Så vi tog nästa t-bana istället! Bra träning för mig! T-banan ligger hur nära där vi tränar som helst, super!

Skojjig ringträning som vanligt! Anna kan verkligen få oss på bra humör! Det var bara tjejjer & jag där! Wow! Det var lite svårt att hålla koncentrationen ibland & matte blev lite irriterad på mig. På slutet kom Anna på roliga idén att vi skulle byta mattar & hussar. Först fick jag vara med Tord & sen med Kerstin, hur som helst så blev jag så till mig när jag skulle vara med Tord (jag ääälskar ju honom!) att jag hoppade på honom och rev honom i ansiktet & smutsade ned hans skjorta! Matte tyckte att det var mycket pinsamt! Förlåt Tord!! Det dimper väl ned en räkning här vilken dag som helst...:P
 
Måndag 22 oktober
Matte & jag tog ett ordentligt lydnadsträningspass på em. Jag skötte mig bra, men det märks väl när det börjar bli tråkigt! Matte blir ofta påmind om att det inte är en Schäfer hon tränar! ;) Det gäller att hålla motivationen uppe för mig! Vi skulle dock verkligen behöva gå en riktig kurs med instruktör som får lite hyfs på både mig & matte. Det är mycket små olater vi håller på med! Vi skulle ju gå en kurs för Sofie Åkerberg på Ekerö men tyvärr prioriterade matte annat, vilket hon är grymt arg för idag! Suck! Det hade vi verkligen behövt! Matte skulle ju gärna tävla igen men det är nerverna som spökar för henne & då gör inte heller jag en bra prestation. Dessutom känner vi oss inte "klara" eftersom vi inte har blivit ordentligt kommenderade någon gång. Det bör sätta sig i ryggraden först innan vi ger oss ut på några tävlingar!
 
Håller apporten fint!
 
Söndag 21 oktober
Matte & husse firar 6 årsdag!

Idag var planen att vi skulle elda upp alla löv som vi krattat/skulle kratta på gården, men tyvärr blev det inte så. Husse vaknade med ont i magen vilket bara blev värre & värre! Han var helt enkelt tvungen att åka till akuten i Örebro! De dumpade mig hos mormor & morfar, så där blev det fullt hus igen! Pi var ju där så jag fick gå långprommis med mormor, morfar & Pi! Det var inte illa!
Matte & husse dök upp sent på eftermiddagen - husse hade fått njursten (aaaajjjj!) & matte har aldrig sett någon ha så oont i hela sitt liv! Det stämde mycket bra med läkarens förklaring "de brukar klättra på väggarna av smärta"! Hur som helst så gav det med sig & kunde komma hem. Medan vi var kvar hos mormor & morfar hann även Hampe, Sigge & lillasyster Marita komma dit! Det var trevligt att hinna träffa dem alla en sväng!
 
Lördag 20 oktober
Upp å hoppa!! Dax för städdag i skogen! Matte & jag tog morronprommisen hem till morbror Hans och moster Mona där vi skulle låna traktorn med kärra. De stod på verandan & såg oss komma över åkern! Hasse ropade på mig & jag satte av i full språnglängd! De var smått chockade över vilket ljud jag medförde! "Det låter ju som en stor häst som kommer galopperande!", så sant som sagt! Vi fick komma in på morronkaffe & strax efteråt anlände husse i bilen. Vi fastnade lite där då det alltid är så trevligt att komma dit! Mormor, morfar & Pi (som var hos mormor & morfar över helgen då hans mamma & pappa var på bröllop i den stora staden Sthlm) tillade oxå in på väg ned till oss i Pörtet. Pi fick den stooora äran att åka traktor på åkern med "morbror" Hasse! Vilken lycka!

Sen bar det av hemmåt för att röja i skogen & alla nedfällda träd! Phu, det var ett digert arbete! Alla hjälpte till på sitt vis, jag hjälpte till genom att gnaga av endel grenar & hålla reda på Pi! Vi var ute heeela dagen & när matte gick in för att laga mat åt alla somnade jag som en stock i sängen! Men snart var det upp & hoppa igen! När kvällen kom var ALLA krossade! Hårt arbete! Men fint blev det! :)
 
Vårt hus från baksidan - Pörtet!
Pi åker traktor med morbror Lelle!Alla hjälper till i skogen!
Pi med en bil i munnen!Minos kollar in grenen!
Minos & morfar Lennart lajjar!Håller koll på Pi!
Alla med?!Pi kör skottkärra med mormor!
Morfar busar med Pi!Pi hjälper till!
Vad har du fått på luvan?Hjälper till att flisa!
Pussas med mormor!Gick det bra?!
Pi vinkar från traktorn!Minos kommer skuttande på gatan!
 
Fredag 19 oktober
Min sista Minnadag den här veckan. Det är ju så super att hon finns & kan gå lååånga prommisar med mig mitt på dagen! Tack Minna! :)
Matte & jag tog en långprommis när hon kom hem från jobbet så att jag skulle sova gott i bilen när vi senare åkte till Lunger eller Pörtet som matte & husse kallar det. Innan vi drog pratade dock matte med uppfödar Karin i telefon en låååång stund så husse & jag fick vänta på henne. Suck! Tjejer & telefoner... Hur som helst så kom vi iväg till slut & landade vid Pörtet ganska så sent. Läggdax!
 
Min dagmatte Minna!
 
Torsdag 18 oktober
Idag gick matte upp i ottan & drog till Oslo för att hålla en utbildning i hennes företags webpubliceringssystem. Det var en intensiv men mycket rolig dag för henne! Norska dialekter är dock inte lätta att förstå! Hon kom hem sent & var helt slut. Somnade som en stock! Jag hade Minna dag & sen så gick husse & jag långa rundan runt sjöarna! Det blir en ordentlig prommis på 1 ½ timme.
 
Onsdag 17 oktober
Matte slutade tidigare från jobbet idag & följde med Minna till hennes blivande uppfödare Jill Mellström på boxerkenneln Jipotima. De tog t-banan till Kista för att möta upp Jill på bruskhundsklubben där hon var & tränade sin ena hund inför rasmästerskapen i IPO/BSL som äger rum den 28 oktober på Kista bruskhunsklubben (SBK Sthlmsavdelningen). Sen bar det av hem till de fyra små småttingarna som Minna ska ha en av. Han kommer att heta Milan (behöver det skrivas att Minnas sambo är fotbollsfantast? Gissa vilket lag?). Valparna var huuur söta som helst! MAtte hade lätt kunnat ta en och gå därifrån! Haha, tänk om hon plötsligt skulle bli boxer/RR ägare...! Hur som helst så gossade de med valparna ett bra tag sen skulle Jill iväg på ett ärende & då fick de förvirrade flickorna ett uppdrag! De skulle lägga var sitt IPO spår till Jill! Shit! Matte som inte kan gå rakt! Men hur svårt kan det vara? Svårt tyckte matte, eller det var nog mest ovana vid att lägga spår på IPO vis och Jills alla instruktioner som skulle sitta som ett smäck i ryggraden! Sagt & gjort matte tog det svåra spåret med 5 vinklar & Minna tog det lite lättare. När de var klara så traskade de hem till Jill & valparna igen för att få extra gosstid med gullungarna och mamman Lilla My.

När Jill kom hem var det dax att spåra! Matte & Minna fick gå efter ekipaget hela spåret. Verkligen kul att se hur korrekt (iallafall den ena) vovven spårade! Matte blev skitimpad & såååå sugen på att spåra med mig! En superdag för matte helt enkelt!

Jag & husse passade på att gå långprommis i Ursvik medan matte var borta! Det var skönt!!
 
Pussas med Jill!Når jag?!
Annika med sötnos!Jäsp!
Heej mamma!Envis som synden!
Minnas Milan, sover!Puss!
Minna med valpar!Söt som få!
Sweet like chocolate!Gött, maaat!
Spårar!
 
Tisdag 16 oktober
Minna dag idag igen (kommer att vara det hela veckan faktiskt)! Hon är ju en pingla "vår" Minna! När matte & husse kom hem från jobbet åkte vi direkt upp till Ursvik för en långprommis i spåren. Jag var duktig & fick gå lös hela vägen! Som alltid när jag får gå lös blir det mer eller mindre träning hela tiden, stanna, ligg, fot osv under prommisens gång. Ibland är jag väl seeeeg men ibland klipper jag till & gör som de säger på en gång! Då får jag belöning!! Det kanske lönar sig att göra det på en gång iallafall...?
 
Måndag 15 oktober
Minna dag idag, vi tog som vanligt en långprommis på dagen. Matte var iväg och käkade Thaifood med Anna Karin (Astons matte) på kvällen & tjattrade lite skit. Det tyckte hon var hemskt trevligt! Tack Anna Karin! Du är guld! :)

Husse & jag tog en prommis med bus & sen så lite obligatorisk lydnadsträning. Kanske inte direkt så som matte & jag kör men lite vardagslydnad försöker vi att få in!
 
Söndagen 14 oktober
Idag har vi varit en sväng till Rönninge o& träffat halvsyrran Alva med husse Tord. Karin sov tyvärr då hon jobbat natt. Men vi får åka ut snart igen så att vi får träffas allihopa! :) Hur som helst var det superskoj att träffa dem! Alva & jag drog några varv i skogen & passade på att bada lite när vi ändå var i farten oxå! Jag hittade en bajs av något slag som jag så klart (vad annars?!) lyckades smörja in på halsen! Matte var dock snabb med att försöka att tvätta av det igen... Hon lyckades sådär, till min stora lycka! Vi kollade även in i Tord & Karins hus som de håller på och bygger om för fullt! Åhhhhh, så fiiiint!! Matte blev grymt avundsjuk, & husse föll som en fura för deras täljstenskamin på övervåningen som dessutom gick att snurra!! Sån vill vi ha i stugan!! Trött som få, somnade jag som en liten gris när vi kom hem!

Alla bilder finner ni under träff med alva & tord - bildgalleriet
 
Hemma hos Frostemos!Minos & Alva kutar som tokiga!
Minos & Alva gnabbas!
 
Lördagen 13 oktober
Weeeheeey! Now we are back again!
Veckan har varit en tung jobbvecka för matte som nästan har jobbat 50 timmar... Men som tur är har husse & Minna funnits! Hur som helst så hann vi iallfall med ringträning i tisdags även om vi stack innan det var slut! Tack Anna! Det var super som vanligt! (PS: Härligt att se dig och dina snygga 90 spänn! ;)) Det var uppiggande för både matte & mig! Vi båda tyckte att det var kul, så det kändes skönt att vi har haft ett litet brejk och nu kommer tillbaka! :)

Idag vaknade jag tidigt som vanligt. Fick upp matte ur sängen 7.30! Härlig morron, solen sken på alla vackra löv, -2 grader med lite frost på marken. Matte satte på mig mitt nya fina Obtrack täcke, så gick vi på en 2 timmars morronprommis!

På kvällen passade matte & husse på att gå ut & äta på husses favorithak, Peppar på Torsdatan. Det är ett annorlunda liiitet kitchigt ställe där man inte behöver vara "fin" för att komma in & käka god mat i trevlig miljö! Det kan starkt rekommenderas! Måste ju bara tillägga att bredvid matte & husse satt Idols - Daniel Breitholtz med en av Idols gamla tävlande Sara Burnett (tror matte), Daniel var så grymt pinsam så att både matte & husse skämdes å hans vägnar! Men det kanske blir så när man vill utmärka sig för att vara "kändis"?!

Matte är lite emotionell idag & vill därför tillägna en av hennes bästa låtar till mig! Låten är Your Song med Elton John (& i detta fall Ronan Keating). Lyssna, titta & njjuuut!
Minos - den här är till dig! Jag älskar dig! Your Song!

It's a little bit funny this feeling inside
I'm not one of those who can easily hide
I don't have much money but boy if I did
I'd buy a big house where we both could live

If I was a sculptor, but then again, no
Or a man who makes potions in a travelling show
I know it's not much but it's the best I can do
My gift is my song and this one's for you

And you can tell everybody this is your song
It may be quite simple but now that it's done
I hope you don't mind
I hope you don't mind that I put down in words
How wonderful life is while you're in the world

I sat on the roof and kicked off the moss
Well a few of the verses well they've got me quite cross
But the sun's been quite kind while I wrote this song
It's for people like you that keep it turned on

So excuse me forgetting but these things I do
You see I've forgotten if they're green or they're blue
Anyway the thing is what I really mean
Yours are the sweetest eyes I've ever seen
 
Minos nya Obtrack täcket!Minos nya Obtrack täcket!
Åhh, är du klar snart matte?!
 
7 oktober
Bara några bilder av mig när jag myser i soffan! :)
 
Ummm, trööött!Drömmer!
Varmt & gott i soffan!
 
Torsdagen 4 oktober
Idag har varit en jobbig dag för matte! Först stod cellprov på dagordningen, sedan vidare till tandläkaren på Braheklinken för att dra ut hörntanden som har en fraktur. Myyyycket bedövning fick en jättestressad matte! Men de var hur gulliga som helst där så till slut var tanden ute! In med en kompress i munnen och bita på den tills hon tagit sig till Sumpan och sin "vanliga" tandläkare där hon fick sin protes (hur gammalt låter inte det??!! Nej, matte är inte 70 år!), aj, det gjorde ont att sätta in den! Helt muck, så körde hon till jobbet för att hämta upp lite jobbgrejer! Sen vidare hem till söta mig som precis hade kommit hem från dagens prommis med Minna! Jag kände direkt att det var någonting med mattes mun som inte stämde, så jag var ju självklart tvungen att undersöka noga! Nosade ordentligt! Vi slocknade båda två i sängen. När vi vaknade mådde matte lite bättre (undra på det hon hade ju mulat i sig Citodon innan hon somnade!) :)

Matte hade dåligt samvete för att hon är en tråkig matte!! Så vi hoppade in i bilen & drog till Järfälla Brukshundsklubb och ut i skogen för att lägga spår. Matte lade två spår. Tyvärr, tappade hon huvudet när hon gick ut på det första & hade inga pinnar med sig, så det blev helt enkelt ett appellspår utan pinnar. Jag gick det bra men lite fort. Nästa spår blev både längre & med pinnar. Jag gick det mycket bra & hittade alla pinnarna. Tempot i det här spåret var inte heller lika högt, vilket matte tyckte var mycket bättre (kan det bero på att matte lagt det i uppförsbacke den första sträckan??!) Tog en lite längre prommis tillbaka till klubbstugan, där vi återigen övade hopp över häck! Tja, koncentrationen var mera på den läckra labbetiken som oxå övade på planen... När hon gick därifrån gick det mycket bättre. Gjorde några super inkallingar oxå och plats under gång och stå under gång. Sen barkade det hemmåt!!

Matte pratade med Anna Karin på vägen hem. Stackars brollan är på sjukan för att få stenarna borttagna... Men vi hoppas att det blir bra för honom & hans familj! Ett mycket jobbigt beslut för Anna Karin & Stefan att ta! Ni vet att jag finns här! :)

Sammanfattning av den övriga veckan: Igår blev det en prommis till Kista till husses jobb & en kort sväng förbi brukshundsklubben. Vi tränade hopp över hinder. Men jag hade vääääldigt svårt att koncentrera mig på någonting annat än alla andra vovvar där... Sen hade matte & husse tvättkväll! Boring! Jag fick klona klippta och min fluffiga pläd i hundsängen tvättad och torktumlad! Ser ut som ny och som len som en baby!! Ummm!!! I tisdags var husse & jag ute & sprang i Ursvik. Det gick super att springa! Husse var mycket nöjd! :) Vi mötte även brollan Wesley som varit ute med Dando & Moa.
 
Minos beredd att ge sig ut på spår!Klara, färdiga, GÅ!
Hit ska vi!Rakt fram!
Nosar noga!Minos hittat en apport!
Minos upprymd efter första spåret!Minos väntar på nästa spår!
Försökte fotografera Minos i mörkret!Såhär ser det ut i lite ljus!
Full fart mot matte!Hittade en stor boll!
Fick märgben när jag kom hem!
 
Lite reklam för suuuverän utställnigsträning!
Anna Wright på Hamnuddens kennel håller utställnigs-/ringträning på tisdagar med start den 9 oktober!

Klockan 18.30 - 20.00 kör hon i Parkeringsgaraget på Solna Strandväg 72 (Vreten). Karta!

Jag tycker helt klart att det är värt att anmäla sig! Anna är en suuuverän handler/tränare!

Se mera info. på hennes egen sida Hamnuddens Kennel!