minos - diary february 2007Onsdag 28 februari
Har varit hemma ensam idag. Det har faktiskt varit lite skönt att ha det lungt & tyst! Var ute på prommis med matte & husse på fälten. Jag är numera jätteduktig när vi är ute och går. Jag behöver inte ha koppel på mig alls! Det räcker med att matte kallar in mig, tar mig fot eller stannar mig! Det kan till och med gå vovvar förbi när jag fortfarande är lös! Jag är så skitduktig!! :) Det låter lite skrytsamt, men vart annars får jag skryta förutom i min egen dagbok ?!
 
Tisdag 27 februari
Idag har inget särskilt hänt... Som en vanlig grå tisdag alltså. Matte var hemma idag oxå, hon har varit riktigt förkyld! Vi hade en riktig genomkörare idag på prommisen. Vi tränade hela lydnadsklass I förutom apporteringen och hopp, då vi inte har hittat ngt bra hinder att öva på. Det går sakta men säkert frammåt och ibland lite bakåt...
 
Måndag 26 februari
Matte är fortfarande förkyld, hon hostar och snorar men är på bättringsvägen! Vi tog en prommis på fälten i sakta mak vid lunchtid. Skönt att få komma ut även fast matte var slö... Tiggde lite macka av matte och fick lite leverpastej till slut! :)
Tigger i smyg!Somnar lite mellan varven!Nu är jag vaken!
 
Söndag 25 februari
Idag är vi alla tvugna att komma ut lite. Åkte över till Nike med familj. Vi gick en prommis allihopa. Nike & jag kutade järnet! Matte var nog den tröttaste av oss alla, inte helt kry ännu... :( Husse & Fredrik surfade runt & kollade motorcyklar medans vi fikade.
Jegendals skylt!Nike & jag!Husse & Fredda!
 
Lördag 24 februari
Husse & matte hade tvättdag... Så är det när det inte finns tider att tvätta på i veckorna! Men husse tog prommis i lillskogem med mig så att jag verkligen fick busa av mig! Matte fortfarande förkyld. Men hon följde med på kvällsprommisen iallafall för att få lite frisk luft! Lördagsmyskväll! Matte & jag tränade lite stå! Kom på att vi ska på utställning nästa helg! Hua!
Mys ljus!Godmorgon!
 
Fredag 23 februari
Sådärja, nu har matte blivit riktigt, riktigt förkyld så hon var tvungen att vara hemma! Det betydde ju inte så mycket roligt för mig förutom att hon är hemma hos mig då förstås... Matte försökte verkligen att gå en prommis med mig trots sin hosta & snuba men hon blev toktrött bara efter en bit. Så jag fick springa efter pinnar och annat skoj i skogen som hon försåg mig med. På kvällen hade vi filmkväll i soffan heeela familjen efter prommis ut på fälten! Sååå mysigt när vi alla är samlade!
Husse & jag i soffan!HussePussar på sjuka matte!
 
Torsdag 22 februari
I dag har vi träffat min nya dagmatte Minna!!! Jag föll för henne direkt & även matte godkände henne! (Inte illa!) Hon var verkligen bra, hon busade med mig, kunde säga ifrån, gillar att ta långa promenader och är van vid hundar sen förut! Vi tycker att hon verkar vara en toppentjej! När hon "blir stor" ska hon skaffa en boxer ihop med sin sambo! När vi skulle gå hem så ville jag hellre följa med henne än matte. Matte tog det som ett gott tecken!!
 
Onsdag 21 februari
Nu är matte tokförkyld! Men hon och jag tog värsta prommisen ut på fälten! Antingen går det onda ur eller så blir det värre! Den som lever får se. Vi tillämpade mångsidig träning idag. Att träna fot & inkallning hör ju till rutinerna när vi är ute nuförtiden. Eftersom jag nästan alltid går lös med matte när jag är ute på prommis så övar hon stanna ganska mycket med mig. Det funkar faktiskt riktigt bra. Så bra att jag kan vara lös även om det kommer cyklister och andra promenerande förbi. Toppen tycker vi båda! Matte var mycket trött när vi kom hem. Så jag låg och höll henne sällskap i badrummet när hon badade. Mysigt såg det ut! Vi somnade varma och goa i soffan!
 
Tisdag 20 februari
Tjohoo! Idag åkte matte & jag hem till Aston och hans matte Anna Karin efter mattes jobb!!! Jag hittade in till dem utan att matte behövde visa vägen från bilen! Vi tog en prommis ute i snön först! Skoj! Både brorsan och jag tycker att det är lika roligt att hämta pinnar och bli jagad med!! När vi kom in, bjöd Anna Karin matte på mat! Det var superduper gott !! Aston & jag var inte stilla många minuter... Det gäller ju att hålla koll på allting!!! Tack Anna Karin, det var jättemysigt att vara hos er !! Det får vi verkligen göra om! Och du... förlåt för fläcken från baken i soffan! Matte skämdes!! Puss! We like you!
Jag & Aston leker!Tigger av Anna Karin!Vem vinner nallen?!
 
Måndag 19 februari
Måndag igen... Matte börjar bli förkyld. Åhh! Men vi tog en prommis och tränade lite lydnad! Vi tränade frittfölj, ställande & läggande under gång, inkallning och platsliggning! Jag är faktiskt grymt duktig när ingen annan är runt omkring & pockar på min uppmärksamhet! Matte blir faktiskt lite imponerad! Synd bara, tycker hon, att jag inte kan vara lika duktig när det är andra vovvar, hussar & mattar runt omkring. Men det är bara att träna vidare!
 
Söndag 18 februari
Upp tidigt (för att vara husse! ;) ) för att åka iväg och träffa Nike !! Hon stod och väntade på mig vid staketet när jag kom, sötnosen! Vi tog en prommis hela klanen! Jag, Nike, husse, Susanne & Fredrik. Nike var lite konstig först... Fattade inte riktigt vad som stod på...? Men sen luktade jag lite där hon kissade och kom på att det luktade extra gott! Hum, men sen var allting som vanligt igen! (Husses kommentar: Nike höglöper! Tur att Minos inte har fattat det hela riktigt ännu!) På em kom matte hem och jag blev suuuperglad! Äntligen är hon hemma! Det var det längsta vi har varit ifrån varandra! Tror att glädjen var ömsesidig!
 
Lördag 17 februari
Moster Maritas 30-årsdag!!! GRATTIS! Hurra, hurra, hurra, hurra!!!
Ute och skojjade runt i snön innan husse var tvungen att åka iväg en stund. Det gjorde inget då jag var lagom trött och somnade. Grattade moster genom luren!
Marita 30 år!Vackra rosor!Systrarna!
 
Fredag 16 februari
Husse hade med sig en arbetskamrat hem på lunchen, så att det blev långprommis med dem båda! Tjohoo! Det var jätteskoj, då det alltid är roligt med nya personer som inte är lika stränga som matte & husse! ;) Det blev en långprommis till med husse när han kom hem från jobbet. Sen hade vi en härlig fredagskväll bara grabbarna! Fick höra av husse att matte har klippt av sig håret idag! Hon hade inte ens gråtit som hon alltid gör annars!!! Oavsett om det blir bra eller dåligt ska tilläggas... Matte skickade en puss till mig via telefonen!
Morfar får mattes avklippta långa hår!!
 
Torsdag 15 februari
Matte & jag tog en långprommis då hon ska åka bort till moster & Pi i Arboga några dagar! Vi tränade på att gå i kopplet utan att springa fram & tillbaka, så att matte verkligen kan ta långprommisar med mig i kopplet och inte bara lös som jag alltid får gå nu. Lite uppfostring kan man säga... Matte kom ihåg kursen med Lena när det var HON som bestämde vart vi skulle gå och när!! Mycket bra övning tyckte matte! Husse skjutsade matte till tåget & så var då husse och jag solo! Vi somnade båda i soffan och mös!
Pi grejjar!
 
Onsdag 14 februari
Alla Hjärtans dag!
Husses & min kväll då matte åkte och försökte att shoppa på självaste Valentin dagen. Men hon var tvungen för hennes lillasyster fyller ju 30 (!!!!!) år på lördag! Så husse & jag tog en långprommis i skogen med bus, pulsade runt i snön, hjälpte husse upp för isiga backar då hans skor börjar bli aningens slitna! Sen så när husse och jag busade med repet så råkade han kasta upp den i en gran så att den fastnade! Vi blev lika snopna båda två! Men husse räddadade situationen med hjälp av en gren!
Puss till alla jag känner på Alla Hjärtans Dag!
Rosor från husse till matteHängde på lampan i hallen
 
Tisdag 13 februari
Efter mattes jobb idag tog hon & jag en prommis till brorsan Wesley i Sumpan. Wesley och jag körde busrejs inne hos honom! Jag flämtade som en tok!! Hans husse & lade oxå märke till den hängpung jag har fått! Matte skulle nog gärna vilja plastikoperera mig! Hon är orolig för hur mycket den ska hänga när jag blir lite äldre... Matte hjälpte Liselott med hennes hemsida & brorsan och jag höll på att välta hela bokhyllan! Sen fick vi gå ut och busa uppe på berget innan matte & jag började knata hemmåt igen! Somnade med matte i soffan framför Desperate Housewifes! Sov gott båda två!
Matte och jag sover i soffan!
 
Måndag 12 februari
Ikväll har vi varit på sista ringträningen för Anna! Vi vill passa på att tacka såååå mycket för att du är en så underbart bra lärare! Du får betyg 10 av 10! :) Vi hoppas att vi ses igen på någon träning eller varför inte i ringen igen!? :) Men det får bli när magen har krymt lite!
Godnatt på er !
Jag med favoritgiraffen!Jag med favoritgiraffen!
 
Söndag 11 februari
Gammelmorfar Helge fyller 95 år!! Grattis morfar (matte skriver)! Tog morronsvängen till sjön med matte. Inte riktigt lika fint väder idag, men dock lika underbart att kuta i snön som en snökanon! Till lunch åkte vi till farmor & farfar, där det blev lunch för människorna! Vi tog en prommis men det gick inte så fort då farfar Sören just har opererat knät. Vi tog södra vägen hem till Sthlm & passade på att droppa in hos mamma Leija & syrran Alva på vägen. Verkligen roligt att träffa dem båda. Alva & jag lekte medan mamma mest morrade åt mig. Men jag gillar ju henne ändå! Det var ju super att få träffa X-föräldrarna Karin & Tord oxå! Det är alltid lika roligt! Gillar dem skarpt! Totalt slut när jag kom hem och somnade upp och ned i saccosen!
Jag håller i apporten!Jag håller i apporten!
 
Lördag 10 februari
Idag är det ståååålande väder ute! Väckte matte redan vid 7.30, för jag tyckte att det var dags att gå ut & kissa. Vi mös lite & matte husse drack kaffe i soffan. Packade på oss hela vinterkittet & begav oss nedåt sjön! Det var suuupervackert såhär på förmiddagen. Solen strålade på den kritvita orörda snön på sjön! Vi tog en prommis ute på sjön och bara njöt! Matte gjorde en halkbana på sjön som även jag provade! Skojjigt! Matte som ALLTID har med sig kameran överallt, hade förstås glömt den i Sthlm just den vackraste dagen av alla. Men matte & husse försökte att ta några kort med husses kamera iallafall för att föreviga det hela! Sov gott en stund när vi kom in innan morfar kom på en kopp kaffe. Matte & jag åkte över till mormor & morfar senare på em och hälsade på. Även moster Marita & kusin Pi var där! Jag tycker så mycket om Pi & vill gärna slicka honom i ansiktet heela tiden!
Står still och fryser!Ska vi gå snart?!Minos och husse på frusna Hjälmaren!
Springer som en tok på sjön!Jag och matte!Jag och matte!
 
Fredag 9 februari
"Farfar" Sören fyller år! Grattis! Matte slutade tidigare idag, så vi kom ut på fälten medan det fortfarande var ljust ute! Tränade lite fot & inkallning som vi alltid gör. Jag sköter mig oförskämt bra när det bara är matte & jag. Trist tycker matte ibland, då hon vill att andra ska se att jag faktiskt är så duktig som hon säger... Åkte till stugan så fort husse kom hem! Bäcksvart och tyst i skogen! Skönt! Matte tog på sig pannlampan så gick vi en sväng. Somnade gott i soffan sen.
 
Torsdag 8 februari
Varit ute & gått med matte & husse på fälten på kvällen! Skönt att komma ut och springa & lajja med dem båda! Trött som få när vi kom hem. Det tar på att vara ute i kylan!
 
Onsdag 7 februari
- 15 grader ute! Brrrrr, vad kallt! Verkligen kallt om tassarna när matte & jag var ute i morse! Dessutom har jag växt ur det fina, fina uppsydda täcket som jag har fått! Någon som vill köpa det förresten? Det passar nog bra till någon tik skulle jag tro! Matte kände att hon inte alls mådde så bra efter morronprommisen så det var bara för henne att krypa till kojs igen! Hon har sovit hela dagen, jag skulle ju gärna ha velat busa när hon var hemma men vi har sovit sked hela dagen! Mysigt!
 
Tisdag 6 februari
Matte inte direkt i form... men vi tog en långprommis på fälten så att jag verkligen fick springa skiten ur mig & träna lite lydnad. Det går bättre & även om det inte ser ut så när vi är tillsammans med andra hundar. Vi måste börja på någon kurs snart så att vi får in det oxå, tycker matte. Jag tycker ju iofs att det är ganska kul att träna men när det är andra intressanta saker runt omkring blir jag lite distraherad... Undrar om vi ska gå någon mera kurs för Lena (helst lydnadskurs som vi pratade om), måste höra med matte (som i sin tur får höra med Tord & Karin). Vad vill ni andra syrror & brorsor!? Hör av Er!
 
Måndag 5 februari
Har kommit på att jag INTE gillar att gå på skaren! Det är verkligen, verkligen otäckt! Måste gå på de upptrampade gångarna i snön & dessutom måste jag hitta en fläck där det inte är trampat så mycket på när jag ska göra #2! Lite egenheter som jag har fått för mig! Ikväll var det ringträning för Anna igen! Roligt som vanligt även om matte kände sig lite ur form. Titta på kortet som Karin/Tord har tagit på African Hunter's.
Alla mina syskon & jag vill passa på och tacka Anna för att hon har sådant tålamod med oss! Du är verkligen toppen, & och jag vill hälsa till alla syrrorna & brorsorna att ni är ju suuuveräna! Tråkigt att jag inte kommer att vara där och titta när ni alla ställer ut i Sollentuna den 17:onde! & så jag & matte inte glömmer det, Lycka till! Vi förväntar oss bra resultat! ;)
 
Söndag 4 februari
Väckte matte vid 7.30 genom att spela den lilla visan på Giraffen! Jag vet inte om hon blev lycklig eller ej, men jag fick iallafall gå ut! Husse hörde ingenting och sov vidare utan bekymmer... Väckte honom dock sen när matte & jag kom in med några pussar i anskitet... Men han somnade om. Efter mycket om och men så åkte vi till Anna Karin, Stefan & brollan Aston på Lidingö! Men herregudars vad fint de bor!! Matte blev så avundsjuk att hon vill flytta dit BUMS! Stackars husse nu kommer matte att tjata öronen av honom... Aston och jag lekte som skrutt ute i "deras" jätte hundhage! Den är ju verkligen toppen!! Matte kommenterar hela tiden hur lika vi är i sättet. Vi går, står, sitter och ligger likadant! Inte så konstigt tycker jag... Människorna fikade sen medan Aston & jag sov lite granna. Ville inte åka hem när vi väl åkte! Tack Anna Karin & Stefan för idag!!
Aston, Minos & en annan vovve på Lidingö!
 
Lördag 3 februari
Husse är fortfarande förkyld så han fick stanna inne när jag & matte träffade Ozzy, med matte/husse Anna & Crille! Vi körde rejset ute vid oss, det var mycket skojsigt! Både Ozzy & jag får som knäck i lurarna (så säger matte iallafall) när vi är tillsammans! Jag fattar inte varför matte tycker att det är så viktigt att lyssna men tydligen är det det!?!
 
Fredag 2 februari
Husse sjuk (förkyld) så han har varit hemma med mig hela dagen! Skönt att ha sällskap hela dagen även om vi mest vilade förutom när husse fick klä på sig och rasta mig! Matte & jag var och träffade en tjej & hennes pitbull/amstaff tik, som kanske ska bli dagmatte/dogwalker åt mig. Tyvärr, så hade hon lite för lite hunderfarenhet tyckte matte :( Så vi får fortsätta att leta efter någon som vill vara med mig!
 
Torsdag 1 februari
Ikväll var matte förbi IKEA en sväng & köpte ett nytt gossedjur åt mig! Giraffen!! Den är egentligen till för bebisar som vill lyssna på speldosa, men jag tycker mycket om att lyssna på spelandet jag med! Man gör nämligen så att om jag håller tag i kroppen någonstans eller ett ben till exempel med tassarna och sen drar jag med tänderna i huvudet så spelar den upp en visa ! Hur coolt som helst! Gillar den myyycket!
Speldosegiraffen!