minos - diary april 2007Fredag 27 april - Tisdag 1 maj
Matte & husse har varit och förlustat sig i London (se hotellet de bodde på Kempinski, Courthouse Hotel) & jag har bott hos mamma Leija, halvsyrran Alva, stormatte Karin & storhusse Tord (lillmatte Elinore inte att förglömma)! Jag har verkligen trivits med att vara där! Ni är ju suuuuper!! STORT TACK !!:)

Vad matte & husse har fått höra så har jag varit på viltsvinsjakt med Alva, rullat mig i viltsvinsskit med mamma Leija, träffat Saba & Tisso, varit och hälsat på ett boende där alla pensionärer blev slickade i ansiktet av mig (they loved me!) & vid Valborgsbrasan gjorde jag succé! Sen har jag varit med på massa annat bus oxå! Kolla in bilderna på African Hunter's hemsida!

Tyvärr, så har jag även blivit halt igen... Nu haltar jag både på vänster fram och höger bak. Matte är djupt olycklig och oroad att det är ngt allvarligt fel på mig! Så nu har hon bokat in en tid på fredag morron hos veterinären.
Foto på Minos taget av Tord Frostemo!Foto på tjejerna och mig taget av Tord Frostemo!
Alva och jag leker, taget av Tord Frostemo!Gossar med mamma, taget av Tord Frostemo!
Minos och alla snygg tjejerna, taget av Tord Frostemo!
 
Torsdag 26 april
Idag var dagen med stort D! Jag fick ääääntligen springa imorse på morronprommisen! Jag fattade det nästan inte först men sen drog jag en ordentlig repa i skogen! Tjohoo, vad lycklig jag var! Matte skrattade med mig när jag toksprang mellan träden & öronen flög! :) När matte kom hem från jobbet tog vi en ordentlig långprommis på fälten! Det var så otroligt skönt att få strosa & inte minst att få tokryck utan koppel! Jag var en mycket lycklig hund! Matte var oxå lycklig när hon såg mig, hon har kännt sig som en stor bov! Men det har hon ju varit oxå! ;) Glömde tala om att haltandet är borta! Kan halta lite, lite men knappt synbart! Vi övade förresten det Lena sa igår med att backa när vi går fot emot ett broräcke. Det funkade faktiskt över förväntan såhär första gången! När vi kom hem hade husse kommit hem från kursen! Vi har ju inte setts sen i tisdagsmorse så det var verkligen kul att se honom!
Nu kommer det att vara tyst här i några dagar då matte & husse åker till London. Jag ska vara hos mamma Leija, halvsyrran Alva & Karin & Tord. Jag kommer dessutom att vara en sväng hos Saba & Tisso, Göran & Kerstin! Det ska bli suuuperkul! Vi ses när matte kommer hem helt enkelt! Skriv några roliga saker i gästboken så länge! KRAM!
 
Onsdag 25 april
Träningskväll med Lena! Roligt som vanligt! Men matte kan inte gå... Hon har stora problem med att sätta den ena foten framför den andra när vi ska öva fot... Märkligt att det ska vara så svårt för henne... Men det är ju ingen som har anklagat henne för att vara smart! ;) Vi fick skjuts av Liselotte & Wesley dit & hem då vi är billösa. Tack Liselott! :)
 
Måndag & tisdag 23-24 april
Ganska så tråkiga dagar generellt. Matte & jag tog dock en väldigt rolig prommis på måndagen med mycket träning & jag var på mycket gott humör! Tisdagen var dock trist, husse har åkt på kurs, matte jobbade över då hon håller på och byter jobb & så var det tvättid på kvällen... Roligare dagar har jag ju varit med om... Matte har dessutom tagit på sig att bli webmaster för SRRS Sthlm så tiden rinner iväg när hon sitter framför dumburken! Jag passar på att fisa så det durrar i golvet istället! Matte (vid tangenterna) kan lätt hålla sig för skratt just i skrivande stund... Det luktar MinosFIS här!!! Härligt, NOT!
 
Söndag 22 april
Idag har husse & matte varit på lägenhetsvisning i Duvbo. Hua, så mycket folk det var där! Dessutom tyckte de inte att den var lika stor i verklighen som det såg ut på bilderna... Trist! Matte & jag begav oss mot Rönninge/Salem för att träffa Kerstin Thuregård med Saba och Tisso innan ringträningen. Fattar nada, men matte släppte lös mig med tjejerna (hon måtte ha tappat förståndet för en stund!) Saba var inte att lajja med, hon sade till mig ordentligt på en gång! Tisso var en cool gumma tycker jag. Tyvärr, så började jag att halta igen då jag fick springa... Duuuumt av matte att släppa mig! Trevligt var det iallafall att träffa dem alla! :) Vidare till den första ringträningen utomhus! Vi höll till nästan vid Tord & Karin. Anna "våran" alldeles "egna" handler var förstås där och kommenderade oss alla! "Barska damen" ;) satt i mitten på en stol med Alfred medans alla andra sprang! Förutom matte & jag då som bara var med när vi skulle ställa upp... Trist! Men fossingen/benet måste få vila mera. Verkligen kul att få träffa alla! Det är ett riktigt schysst gäng som träffas!! Vi uppskattar det mycket!
 
Lördag 21 april
Vaknade tidigt som vanligt! Ingen sovmorron här för matte inte! Så vi var ute och tog en längre prommis med träning i morse kl 7.00! Tjoho! Jättevackert väder, men ack så kallt tyckte matte. Mössa på! Kom hem vid 8.30, käkade mat (efter lite trugande... lämnade dock några kulor på botten) & lade mig hos husse sov skönt & varmt i sängen! Matte hade fått tokryck när husse & jag vaknade till liv. Hon hade storstädning! Tvättade fönster (ser rätt roligt ut att se matte på andra sidan av fönstret gnuggandes, var tvungen att dutta med nosen på andra sidan... Hon blev inte glad, märkligt?!), satte upp nya gardiner, städade hela balkongen! När det hela var avklarat enligt konstens alla regler, så var det dax för oss att ta en repa till K-rauta för att handla träolja! Tror att hela Sthlm var där just idag. Men matte var snabbt in & ut! Tokbusade med matte inne, så att vi båda blev helt slut! Jag somnade gott i min säng. När vi hade varit ute på en långkvällsprommis som gick runt Lötsjön, så kollade matte på brorsans hemsida & såg att han tagit sitt första CK i Västerås idag! Stort grattis till snyggbrollan!! :)
Foto på Wesley taget av Tord Frostemo!Minos vid Hjälmaren!
Minos sitter på vägen, Lunger!
 
Fredag 20 april
Såååå fort veckorna går! Idag var det dags att vara hos min superdagmatte Minna igen! Det är alltid lika kul att komma dit!:) Matte & jag gick en extra liten runda på väg hem från Minna idag. Jag är markant bättre med haltandet så det känns skönt! Hände inte så mycket speciellt idag, en lugn fredagskväll med mys i soffan :) Matte & jag (husse var oxå med på ett hörn) busade dock endel, lekte hittaleken, tittut, hämta giraffen &så rev jag sönder hela påskägget som jag fått tidigare. Det blev bara småbitar! Tänk så mååånga små bitar det kan bli av ett påskägg! :)
 
Torsdag 19 april
Regnväder ute! Brrr, fy jag har fått ruska mig massor av gånger! Matte & jag tränade lite kort när hon kom hem från jobbet. Det gick väl sådär kan jag säga. Hon hade inte ngt riktigt gott att bjuda på & jag såg potentiella lekvovvar överallt ute. Svååårt att hålla koncentrationen på matte. Varit till Västerorts Djursjukhus & fått min andra rabiesspruta idag! Tyvärr så hade ju matte & husse missat att vi inte hade en veterinärtid utan bara en sköterskatid så jag blev inte undersökt av doktorn. Men sköterskan klämde lite på benet och knölen i nacken & tyckte att vi skulle ha koll på knölen & att jag skulle fortsätta att vila & hålla mig lugn i koppel! Suuuuuck! När kommer jag få springa igen!?!? Och LEKA!? Känns för jävligt just nu... Matte oroar sig mycket för mitt ben hon är rädd jag aldrig ska bli bra... När vi kom hem hade husse iallafall köpt nya ben till mig som jag åt upp ett av. Matte var första hållerska! :) Väger förresten 48 pannor nu för tiden, kolla in viktkurvan!
 
Onsdag 18 april
I dag har jag varit på kursen med matte på kvällen. Vi kom lite försent dit då vi fastnade i Årstatunneln på vägen till "Lenakursen". Suck! Det är ett stort negativt krux med Sthlm, att det tar en eeeevighet att ta sig någonstans! Sååå boring! Tacka vet jag landet, där får man skrutta runt i skogen och det finns inte asfalt så långt ögat kan nå! Dessutom finns det massor av härliga träd att kissa på nu när jag har lärt mig att lyfta på benet ordentligt! :) Matte blir lite frustrerad på kursen då hon tycker att hon gör fel hela tiden... Det gör ju oxå mig lite förvirrad ibland. Men Lena sa till henne att hon är för självkritisk... Hummm, har matten hört det förut mån tro!?! ;) Vi tränade fot och alla dess finesser, med fötter, händer, ögonkontakt, godisar osv. Till slut visste inte matte hur hon satte den ena foten framför den andra. Vi börjar iallafall på vänster! Jag är ju så ooootroligt busig så att jag kunde ju inte hålla mig från att göra ett tjuvutfall mot Wesley. Jag ville ju busa, men matte blev sur. Lite gav det iallafall för jag var dödstrött när jag kom hem!
 
Måndag 16 april
En skittrist dag!! Inte särskilt mycket roligt att göra, när jag inte får springa omkring utan bara gå i koppel :( Inte får jag hälsa andra vovvar jag träffar heller, för då blir jag alldeles för uppe i varv enligt matte... Suck! Jag haltar inte riktigt lika mycket nu som förut men det är dock illa fortfarande. Nu matvägrar jag igen oxå! Har ingen lust att käka maten de ställer ned åt mig. Så idag blev det bara kvällsmat, för då var jag faktiskt sugen så det så! Matte gjorde en påskpresent till mig som jag fick jobba med ett tag! :)
Minos håller ägget med en järntass!Minos kämpar med att få ut det gotta innuti!Minos får snaaart upp ägget!
 
Söndag 15 april
Jorrå minsann, jag har blivit väääldigt morronpigg på sistone! Idag vaknade jag vid 6, men matte ville inte gå upp förräns kl 7! Fy skam på sig matten som lät sin älskling vänta så länge på att gå ut! ;) Tycker att det är förbannat trist att gå i koppel! Inte får jag springa någonting, även fast jag försökte att göra ett tjuvrus från matte... Haltar liiiiiite mindre idag, men fortfarande ialla. Matte tror att det sitter uppe vid armbågen det onda. Då jag är sur idag så matstrejkar jag oxå! Vanligtvis brukar jag kasta i mig frukosten men det gör jag inte idag! När det hade gått 20 minuter så tog matte bort maten... snopet! Matte läste högt för mig från mamma Leija och moster Alvas sida att ni hade haft det riktigt trevligt på träffen igår!! Jag är så lessen att jag inte fick vara med och rulla mig lite i skiten! Det hade varit vääääldigt skoj! Fick vara ensam hemma på kvällskvisten då matte & husse tog en sväng på motorcykeln! Boring, men det är väl så livet är ibland?
 
Lördag 14 april
Jag vaknade 5.30 & ville ut eller började iallafall pipa då!! Det gick de inte på! Suck... Fick snällt lägga mig i sängen istället, men jag snurrade som ett litet barn (som jag faktiskt ÄR!) så matte lackade ur. Jag åkte ned & fick ligga i min egen säng istället... Underbart väder ute när jag äntligen fick komma ut vid 8-taget! Syrrorna & brorsorna har date idag men jag kan ju då inte vara med... :( Det skulle jag gärna ha varit. Istället har jag varit ute med matte på storagräsmattan & solat! Jag har varit skitduktig & legat still även fast barn, vuxna, hundar & katter har gått förbi! Vad superbrrra jag är! Husse kom med picknick som vi käkade av allihopa! Nice! Blev dock toktrött efter någon timma då jag inte sov ordentligt där ute. Somnade som en stock när vi kom in!
Minos ute & solar med matte!Minos ute & solar med matte!
Minos ute & solar med matte!Minos ute & solar med matte!
Minos ute & solar med matte!Minos ute & solar med matte!
 
Fredag 13 april
Fredag den 13onde! Scary! Ingenting särskilt hände förutom att jag då fortfarande är halt, kär & inte får träffa min stora kärlek Ina på mornarna & leka med henne! Livet suger! Ingen kärlek, inget bus överhuvudtaget, koppeltvång och därmed heller inget springande. Bara ut kissa & bajja & in igen. Matte försöker att stimulera mig inne istället. Jag har t ex fått en tom mjölkkartong med leverpastej i som blev instoppad i en strumpa att ge mig på! Jag löste det till slut! :) Familjen skulle ha åkt till stugan idag men husse & matte var helt enkelt för slut... Blev hemma i Sthlm istället.
 
Torsdag 12 april
Fortfarande halt. Väckte husse & matte några gånger i natt, jag är ju KÄR!! Piper & gnäller gör jag här hemma. Husse tyckte dock att det var mindre kul kl 03.00 inatt när han gick ut med mig, för att han trodde att det var akutbajja på gång, när jag istället tyckte att livet var underbart när jag fick komma ut & "bara" slog en drill! Han gick på det iallafall! ;) På kvällen åkte vi alla en kort sväng till Nike med familj i Viksjö! Nike har fått en lillasyster - Nellie (9 veckor)! Dessvärre fick jag endast träffa henne en sekund utanför bilen då jag inte fick följa med in. (Husse & matte befarade värsta rejset mellan oss alla. Det funkar ju inte när jag är halt & så bygger de om hemma...) Anyway så var hon världens sötaste & enligt matte & husse kaxigaste! Cool tjej!
Nikes 'lillasyster' Nellie!!
 
Onsdag 11 april
Kursdag för Lena, men då jag är halt får jag inte vara med... Fick ligga i bilen istället. Matte lärde sig mycket nyttiga saker på kursen idag!! Problemet är bara att komma ihåg alla superduperbra tips som Lena delar ut! Lena fick känna på min knöl & se mig hoppa runt lite. Matte fick rådet att ha koppel på mig i minst en vecka... HUA! Jag tycker att det är tråååkigt redan!
 
Tisdag 10 april
Vanlig vardag igen & det innebar att jag fick träffa Ina igen! Hon höglöper så jag passade på att lukta riktigt ordentligt på henne & så försökte jag mig på att rida två gånger men matte tyckte visst inte att det var en bra idé... Har börjat att halta jättemycket på vänster framtass. Jag säger inte så mycket förutom när mamma böjer på den men annars så står jag helst med tyngden på tre ben... Humm, mamma lite orolig. Dessutom upptäckte husse & matte en bula i nacken på mig igår. Det är som en svullen lymfkörtel eller triggipunkt som "rullar" undan när man känner på den. Skit! Eftersom jag haltar så mycket blev det en kort prommis med matte, sen tog vi en tur till IKEA i Kungens Kurva. Matte har aldrig varit där förut så hon tänkte att det kunde var en kul utflykt! Sagt & gjort. Vi åkte dit & jag fick till och med vattna gräsmattan där lite ;)
 
Måndag 9 april
Jag vaknade pigg som en mört kvart över 6! Började gnaga högt på benet, men det var ingen som ville vakna! Då tog jag till pipet och matte var tvungen att slå upp sina blå! Japp, ut gick vi! Och till min glädje var det massor av snö ute!!! Till och med matte blev pigg av snön så vi tog en lite längre prommis! Somnade båda om när vi kom hem igen... Skönt! Anna Karin & Aston smsade och frågade om vi inte kunde träffas? Sååå klart!! Matte & jag susade över! Aston & jag drog låånga lovar i deras hage! Jag rullade mig i leran så där fick matte för den badningen i lördagskväll! ;) Matte & Anna Karin planerade lite utställningar tillsammans och snackade mycket som vanligt... ;)
 
Söndag 8 april
Utställningsdag på Stockholmsmässan! Läs mer under utställningar. Som vanligt gick vi upp och tog morronprommis. Jag behöver ju inte direkt springa av mig innan jag ska på utställning som mina bröder, för jag är ju lite loj ändå. När vi var klara här hemma drog matte & jag i "Beemern" till Stockholmsmässan. När vi kom in så var matte så stirrig att hon varesig såg Tord, Karin, Kerstin, Wesley med husse & matte... Totalt i sin egen värld! Eller ska jag skriva nervös!?! Anyway, vi entrade ringen och så var det hela igång! Matte var lite nervös fortfarande men det gick ganska så hyfsat. Matte blev dock toknervös när vi fick det röda bandet! Totalt blackout hos matte! Vad betyder det!? Försvinn ur ringen eller stanna kvar!? Matte försökte få kontakt med Kerstin & Karin men de bara log och gjorde tummen upp! VA!? Ska jag in eller ut ur ringen!?!?! Till slut så blev matte varse att vi skulle vara kvar i ringen men kunde gå ut om vi ville för att vänta på de andra... Phu! Snacka om nykomlingar! Såhär efteråt kan vi ju skratta åt det! Hur som helst så kom vi på en 2:a plats efter Maddox! Han är ju snygg den killen och lite äldre än mig... Han fick CK men inte Wesley och jag... :( Det kändes lite trist... Sååå nära men ändå så långt borta! Men det är bara att kämpa på! En mycket rolig dag vid ringkanten väntade sen! Vi träffade alla möjliga människor (b la Sven från Ridgebow's, Emma, Tina & Maddox, Maria med Akeron och några till!) men så var ju Anna där med sin lilla Alfred! Matte dog en bit i hjärtat... Sååå fiiiin! :)
 
Torsdag, Fredag & Lördag 5,6 & 7 april
Härliga dagar i Lunger! Vi har varit på många prommisar. Några med husse & matte, någon bara med husse eller matte och en med matte & mormor! Hon fick se hur fint jag lyfter på benet när jag kissar nu! Hon tyckte att jag var mycket duktig! Påskfirande blev det oxå! Jag följde med husse till Odensbacken & farmor & farfar! Där fick jag smaka på lite "människomat" av farmor även fast hon vet vad matte säger om det... Har varit hemma i trädgården oxå och rusat runt med husse som har eldat. Varit hemma hos mormor & morfar, där träffade jag Cescar som har blivit rätt gammal. Men det var fart i honom fortfarande!! Han är fortfarande lika skojjig att leka med som när jag var liten. På lördagskvällen bar det av hemmåt. Matte & jag i bilen & husse på motorcykeln!
 
Onsdag 4 april
Såååå var det dax att åka ut till Ågesta igen & träffa Lena! De här gångerna kommer det vara lydnadsträning på schemat. Närmare bestämt lydnadsklass I. Vi har ju läst reglerna ett aaaantal gånger nu, men det blir ju inte lättare för det att lära in allting! Matte hade glömt en hel del sen hon stod på appellplan sist, b la så heter det visst inte "avdelning" längre som hon har lärt mig för typ 20 år sen..., men hon fick iallafall samma känsla i kroppen som då! Skitkul!!! :) Det finns ju så gryyymt mycket att tänka på och sååå mycket fel som det blir ibland... Men Minos tycker att det är skoj för det mesta & kanske mindre skoj ibland. Åkte direkt till Lunger och huset när vi kom hem igen. Jag bokstavligen ÄLSKAR att komma dit! Matte & husse ser på hela kroppen hur glad jag blir! Underbart! Om ni har vägarna förbi så kom gärna ned! Vägbeskrivning hittar ni på consto.se
 
Tisdag 3 april
Igår var inte Ina ute på morronen, men idag fick jag äntligen träffa henne igen! Hon har börjat att löpa, så mattarna visste inte riktigt hur det skulle gå när vi fick träffas men det var inget problem. Lite nosande "där bak" fick Ina stå ut med (hon luktar ju gudomligt gott!!) men hon sade ju inte ifrån direkt heller. Matte fick säga till mig några gånger men jag försökte inte att rida på henne en enda gång! Så det hela gick tämligen bra. Vi får väl se hur det går imorron... Ganska så trist dag, händer inte ngt speciellt. Jag har fortsatt att lyfta på benet lite sporadiskt idag oxå. Imorron drar en ny lydnadskurs med Lena igång! Det ska bli väldans skojsigt! Efter kursen drar vi till Lunger för att fira påsk!
 
Måndag 2 april
Idag har varit en helt crrrraaaazy eftermiddag!!! Jag som igår var så sur så att citronen verkade söt, har idag varit på toppen toppen humör! Matte och jag gick långprommis när hon kom hem från jobbet på fälten. Jag fick vara lös hela tiden! Skönt att springa omkring i högt gräs på fälten. Sen så kan jag stolt berätta att jag har börjat att lyfta på benet idag!! Jag funderade på hur det funkar hela dagen igår och idag bestämde jag mig för att börja. Jag har skvätt och provat med benet massor av gånger på prommisen idag! Ibland med tån i backen, ibland helt uppe och ibland, vanlig hukkiss men bara en skvätt efter mycket nosande. Matte applåderade första lyfta på benet, men ångrade sig när hon kom på vad skvättande & nosande det kommer att bli!!!
Sen så gick vi förbi en hare som låg i ett buskage, haren drog & jag var inte sen att hänga på! Matte ropade "STANNA" 2 ggr och jag lade i bromsen. Tvärstannade, kollade på matte, hon kallade in mig & jag sprang raka vägen tillbaka till henne! Jag vet inte vem som var mest chockad, jag eller matte!!? Det hela kan väl sammanfattas att vi har haft en helt utomordentligt härlig eftermiddag/kvällsprommis matte & jag! :)
Bra att ha förste hållare till benet!
 
Söndag 1 april
April, april! Matte vid tangenterna... Vet inte om Minos skämtade med oss aprillo idag eller vad han har haft för sig hela dagen. Han vaknade nämligen sur som ättika! Och inte gav han sig heller. Helt enkelt en "bad hair day" för Minos idag. Kanske spelar hormonerna honom ett spratt, eller ngt?
Minos tillbaka vid tangenterna (!) Moster Marita, hennes man Greger & min favorit Pi kom och hälsade på. Pi är nog den enda jag har varit icke sur på idag. Honom kan jag slicka hur mycket på som helst! Blev dock grymt avundsjuk när matte satt med honom och gossade i soffan! Jag är nog inte riktigt van vid att någon annan än jag får uppmärksamhet... Gick en prommis med alla till Gröna Stugan och käkade glass. Jag fick smaka av matte. Sov som en stock när främmandet hade åkt hem på kvällen.
Minos, matte & Pi i soffan!Sur som en citron!Pi & Minos busar!
Pi provar Minos säng!Pi lägger av ett härligt leende!Hela familjen Källberg & Karlsson/Persson på prommis!
Minos & Pi har stirr på fåglarna!