minos - diary march 2008Söndag 30 mars 2008
Idag har vi varit på vår första viltspårskurs ever!! Jätteroligt!! Klockan skulle ha ringt tidigt för matte... Men tyvärr glömde hon ställa om klockan så hon fick gå upp när husses klocka ringde, på toook för sent!! Det blev räserfart till Ekerö och Taxklubben där kursen skulle gå av stapeln! Jag (och husse och matte så klart), syrran Bim med matte Åsa och en tax som heter Malte med sin matte Anki blev en grupp och fick följa med kursledaren Lennart ut i skogen. Vi började med lite snack, sen bar det ut i skogen för spårläggning med skank, snitslar och blod! Många saker att hålla reda på blev det... vinklar, blod eller inte blod, snitslar som skulle upp och hur många snitslar... Det berodde på om vi skulle göra vinkel, avsluta vinkel, påbörja bloduppehåll eller påvisa att blodet började igen! Huwa! Lelle vår klippa lade vårt spår, det var nog tur, för matte är ju en virrig höna i skogen! När vi alla hade lagt spåren bar det av till samlingsplatsen för lite påfyllning av energi! Gott!

Ut i skogen igen och Minos fick börja spåra! Med husse bakom med ett stadigt tag i linan bar det iväg, sakta och noggrant! Vilken chock för matte som är van vid att det går i räserfart!! Jag behöll, till mattes förvåning, det lugna och taktiska tempot genom hela spåret! Jag tog vinklarna och spåruppehållen utan problem! När jag kom fram till slutet av spåret förstod jag dock inte riktigt att det var slut och vad var det där som låg vid granen!? Luktade gott gjorde det ju, men fick jag verkligen bita i det? Jag var tvungen att nosa på den ordentligt flera gånger och matte lekte lite med den med mig, då kom jag igång och kände hur GOTT det var!! Yammi! Nästa gång missar jag nog inte den!! Trött som få somnade jag som en stock i sängen när vi kom hem!

Måste tilläggas att det var mycket intressant att få se en tax och syrran Bim spåra oxå! De var oxå mycket duktiga i sina spår! Dessutom vill vi passa på att grautlera Åsa och Bim som blev BIM (!!!) på Taxklubbens inofficella utställning igår!!! Stort grattis!! Bim ser sååå fin ut!
 
Vimla springer ifrån Minos!
Husse och Minos i spåret!
Minos har tagit vinkeln på viltspåret!
Vad är detta?!
Minos trycker in nosen i skanken!
Matte Annika, Minos och skanken!
Syster BIM på väg ut i spåret!
Syrran BIM luktar på skanken!
Mums, får jag den undrar BIM!
Alla i skogen!
 
Lördag 29 mars 2008
I dag är det ingen vanlig dag för det är Vimlas födelsedag! Grattis min Vimla på 1-årsdagen!

Vimla & matte Jenny kom hit vid 10 snåret för frulle (som Jenny inhandlat! Taaack!) sen bar det av ut på Järvafälten för att kuta loss! Lovely! Vi är ju tvugna att visa upp vårt neighbourhood nu när de ska flytta hit! Efter mycket spring kom vi hem & busade lite till här hemma. Mer snack, nedladdning av bilder & fika för mattarna och husse! Tack Vimla & Jenny för en supertrevlig dag!!! Nu sover jag sött i sängen!
 
Vimla fått present av Minos!
Vimla springer ifrån Minos!
Vimla och Minos!
Morr!
Minos!
Springer i skogen!
Sötnosarna Vimla och Minos!
 
Fredag 28 mars 2008
Husse sjuk så jag har haft sällis hela dagen hemma! :) När matte kom hem drog vi ut i skogen vid Översjön och spårade! Hon lade två spår och jag missade bara en apport i ett av dem. Som vanligt *morr* spårade jag lite fort & slarvigt enligt matte... Vi får jobba på det! Men övning ger väl färdighet har jag hört?! Sov sedan sött i soffan tillsammans med matte som kollade finalen på Let's Dance! Husse ägnade sig åt sin favoritsysselsättning WOW (World of Worldcraft!) - passande namn va? ;)
 
Torsdag 27 mars 2008
Date med sötnosen Vimla (matte Jenny) och min allra finaste fiancé Lexi (matte Linda)!
 
Dragkamp!
Minos, Vimla och Lexi springer i snön!
Nu tar jag pinnen, Minos!
Minos och Vimla pussas!
Naggas!
Lexi och Minos!
Lexi, Minos och Vimla springer i snön!
Love cuple Lexi and Minos!
Love cuple Lexi and Minos!
Vimla, Lexi och Minos!
Jenny, Minos och Vimla hemma hos Minos!
 
Tisdag 25 mars 2008 - Våffeldagen
Ååååhhhh ääääntligen!! Idag fick jag träffa min favvobror igen! Aston! Han är ju sååå fin min brolla! Han verkade även digga mig rejält idag då han försökte att rida duktigt på mig! What!? Hur som helst så sprang vi som gaaalningar i "deras" jäääätttestora hundhage! Vi fick sällskap av en softie oxå, men den sket vi snart i för han sprang ju för låååångsamt! Efter vår konditionsrunda och mattarnas inledande av pratet gick vi in och gjorde våfflor dagen till ära!! Muuuums! Tack Anna-Karin & Aston för idag! Lovely as always!
 
Aston kollar in våfflorna!
Våffeldagen!
Aston och Minos slickar skålen!
Slickar grädde!
Dragkamp!
 
Påskhelg i Lunger - Torsdag 20 mars - måndag 24 mars 2008


Vi har firat påsk "hemma" i Lunger! Det har varit huuuur skönt som helst! Jag (& husse å matte så klart!) har träffat Hampe, Sigge & Cesar (med familjer) flera gånger! Det är alltid lika skitroligt att träffa dem, och alla (förutom vår familj då) är lika chockade över att 4 hanhundar går så bra ihop! Men det är Nemas problemas!

Här kan ni se bilder från påsken i Lunger!!

Matte & jag har spårat endel den här helgen oxå. Personspår. Morfar har hjälpt oss endel med goda råd ang. spårandets och spårlänggandets ädla konst ;) Det är ju inte riktigt "bara" att stövla ut i skogen och lägga ett spår och sen gå det... Även om man ibland önskade att det var så lätt! Morfar lade även ett av spåren till mig! Ett fint spår men jag traskade dock över två av apporterna... Men tog en och slutet! Kan ha berott på min höga fart och att det blåste duktigt. Men i mattes spår tog jag alla apporterna även fast jag spårade rätt fort. Matte gillar inte riktigt att jag går så fort i spåret och så snart jag är säkrare i spåret så ska hon försöka att hålla igen mig lite.

I övrigt har det varit mycket mat (som sig bör i påsktider), familjeträffar, slappande i sängen och inte minst många sms igår då Lilla Sthlm gick av stapeln! Matte var toknyfiken hur det gick för alla och hon var nog lite avis på dem som var där trots allt... Hon fick dock många goda nyheter från ringside! GRATTIS till Er alla! Och som jag skrev här i dagboken innan jag åkte, "Må bästa/vackraste/sundaste hund & handler vinna! :)" Vilket visade sig bli två av mina favoriter Isola och Lex! Dessutom tog Maddox (som oxå råkar vara vår konkurrent men även en favorit!) ta certet! KUL! Fina placeringar blev det även för syrran Baccara, brollan Wesley, Moa, Fendi och Vegas! GRATTIS till Er! (Hoppas jag inte glömde någon nu...?)

Nu är vi i alla fall hemma och hoppas på en härlig vecka som startar med en date med brollan Aston i morgon! See ya!
 
Minos och Annika myser i soffan!
Pi och Minos myser!
Vårt hus i Lunger!
Minos, Cecar och Hampus!
Minos och Lelle busar!
 
Tisdag 18 mars 2008
Oj oj oj, som ni kanske redan har sett på sidan så har Minos fått erbjudande från Rex Ventors Limited Edition alias Lexi om att få bli pappa! Vi har tackat ja till erbjudandet och väntar nu på att Lexi ska börja löpa. Det är kul men hemskt nervöst!!

Helgen tillbringade vi på landet! Sååå skönt! Vi var ute en hel del både på promenader i skogen, prommis till mattes morbror & moster, solade, spårade och lekte! En grymt skön helg med andra ord! Husse tillbringade mycket tid på enduon så han gick lite konstigt i måndags morse! ;) I morron kväll åker vi till landet igen för att fira påsk! Det ska bli grymt skönt!! Lycka till alla som ska tävla på Lilla Sthlm!! Må bästa/vackraste/sundaste hund & handler vinna! :) Och framför allt - ha kul!
 
Minos och Annika sover!
Lelle på motorcykeln i Lunger!
Minos solar i vårsolen!
 
Torsdag 13 mars 2008
Sista gången på klickerkursen eller Tävlingslydnad 1 som den så fint heter egentligen! Tråååkigt att det är sista gången, det har verkligen varit så kul & lärorikt!! Vi kan starkt rekommendera kursen (Hundens Hus) till andra lydnadsintresserade! I dag tränade vi på hopp som vi inte har gjort förut sen fick vi gå igenom det vi har svårt för. Vi trasslar ju som mest med apporteringen som helt har slutat att fungera. Suck... Men det är bara att kämpa vidare och se hur det går! :) Cilla gav oss som vanligt många bra råd och knep! Tack Cilla!

I morgon åker vi äntligen till stugan, skogen och vattnet! Matte har lovat mig att vi ska spåra lite i helgen! Kul! See ya!
 
Diplom Tävlingslydnad 1 - Hundens Hus!
 
Måndag 10 mars 2008
Träningskväll! Det blev en hel del klickande och det gick sådär... Jag var inte riktigt på hugget idag och sen var det ju faktiskt ganska så blött i gräset där vi tränade! Inte bra tyckte jag! Efter träningen blev det prommis runt sjöarna. Jag och matte var nog lika skitiga och trötta när vi kom hem. Vi somnade båda två tidigt!
 
Lördag 8 mars 2008
I dag åkte vi till skyttebanan på Ekerö för att öva lite skott. Husse sköt och jag och matte tränade. Det gick hur bra som helst! Nemas problemas! Sen tog vi en prommis i Drottningholmsparken, när Vimlas matte Jenny ringde och frågade vad vi hade för oss? Det var ju trist att bara promenixa så vi hoppade in i bilen och drog till Jenny & Vimla i för en prommis i stället! Det tyckte jag var myyyycket roligare! Vimla är ju såååå fin, jag hängde rätt mycket i hennes underbara halsskinn (matte är rädd för att det kommer en räkning neddimpandes på en skönhetsoperation snart...) Väl hemma blev det dusch, mat och så somnade jag gott i bädden!
 
Vimla och Minos!
Minos solar på balkongen!
Var det någon därutanför!
Vad var det som lät?!
 
Fredag 7 mars 2008
Husse, matte & jag gick på prommis till Järvafälten idag på seneftermiddagen/kvällen när de kommit hem från jobben. Jag röjde som vanligt i det långa gräset! Det är som om att när jag känner det under tassarna bara GÅR DET INTE att vara stilla! Matte tränade lite klicker med mig oxå. Sen hände det! Jag hittade en najs bajs att rulla mig i!! Wiiihooo, jag fick in en fullträff så hela halsen blev fint insmord! Husse & matte ville inte ha mig nära när vi gick hem... Märkliga människor annars ska jag gå fint och nära på vänstersidan men inte idag?! Jag blir inte klok på dem!
 
Onsdag 5 mars 2008
Återigen fiint väder! Matte & jag gjorde en repris från igår och gick på Järvafälten. I dag orkade matte röra på sig lite mera utan att få blodtrycksfall & vara nära på att svimma av utmattning, så idag klickade vi lite oxå. Ojoj, vad vi ligger efter med läxan... Det är illa!! Det gick ju sådär enligt matte... I dag var jag såååå upptagen med att nosa i vädret, nosa på marken, checka fläckar på marken osv. att jag inte ens kunde backa! Ahhhhh, matte blir smått gaaaalen på mitt tix på tikar för tillfället! Det är piiip hemma, inte äta, flyga upp till ytterdörren så fort någon närmar sig den & om jag får gå ut så är kissfläckar det ENDA som jag intresserar mig för!

Matte ber: Må denna f-bannade tik sluta löpa snart annars ligger det en borkskänkes annons på blocket snart...
Minos ber: Låt tiken löpa i evighet & kan du inte göra så att jag får vara ute själv någon dag?
 
Tisdag 4 mars 2008
Dagens ord: Lycklig!

Det har varit några tråkiga dagar :( Mest blivit kissrundor och prommenixar med husse (de är ju i alla fall skojjiga!!). Men idag, då hände DET!! Matte & jag gick ut på Järvafältet trots hennes halsont (halsflussen & febern hade gett med sig lite för penicillinen) och jag sprang & kutade & toksprang & fick fnatt... Det var sååååå roligt att kuta runt i det supervackra vädret så ni kan inte aaaana! Bilderna nedan får tala för sig själva! :) I'm sooo happy!! *sprall-i-benen*

I bildgalleriet , finns alla bilder!

PS: Synd att inte jag kunde ta ett kort på matte som bara stod still på ett ställe och skrattade!

Hon tänkte: Det här är sann hund- & mattelycka! :)
Minos jag ääääälskar dig! Du gör mig sååååå fetlycklig!
/ Puss från "mamma" Annika
 
Minos galen!
Minos lycklig!
Minos mad!
 
Lördag 1 mars 2008
Matte vaknade med halsont... Icke bra! Vi tog vår vanliga tur ned till sjön, det var hur underbart som helst att promenera och få lite tokfnatt tillsammans med matte igen! I have missed her! *Mattes hjärta!*

Matte åkte trots sitt halsont (det går väl över?) på shoppingrunda till Västerås med lillasyster. Jag & husse stannade hemma i stugan, promenixade lite och njöt av lördagen! Precis så som man bör när det är helg.

När matte kom hem stod det klart att det var rätt osmart att hon åkt & shoppat. Febern och början på halsfluss stod på schemat! Ingen Melodifestival blev det för matte & ingen annan heller, det gjorde nog husse glad som inte är allt för förtjust i detta evenemang ;) Det blev en kväll i soffan (under filtar - jag & matte delade) för hela familjen! Vi trängde ned oss så gott det gick i tresitssoffan! Det måste se grymt roligt ut! *haha* Ännu roligare för att den som tar upp störst plats är nog - JAG!! :)