minos - diary february 2008Fredag 29 februari 2008
Husse och jag vaknade tidigt! Redan kl 8 (!!!) var vi ute & gick runt Lunger! Wow, matte mäkta chockad när hon snackade med oss!
Ääääntligen var det dags för husse att få köra lite på sin nya fina enduromotorcykel! Wow! Husse drog en försiktig repa ned till sjön genom "vår" skog, jag sprang med (lös självfallet!!) ! Helt exalterad över hur roligt det kan vara att få springa i skogen i högre takt än när människorna är till fots! Och JA, för er som blev oroliga, det gick väldigt lungt och sansat till! Självklart är det viktigaste att inte Minos kommer till skada och JA vi vet att det finns en lag om detta! Bara så att ni vet att vi vet! ;)

På kvällen åkte vi ääääntligen in till Fam Källberg och matte!! Snacka om att jag var glad att se henne! :) Det blev bus med killarna, Let's dance och tacos!
 
Torsdag 28 februari 2008
Idag har jag fått vara med husse på jobbet! Wow! Jag fick vara på hans kontor och träffa alla som lööööves me there!!! :) För vem kan inte älska mig?!?! Husse tog även han en sportlovsdag och vi drog till stugan när han slutat jobbet. Matte var dock INTE DÄR!! Va?! Var är min matte? Vi snackade i telefon och hon skulle visst vara kvar hos Hampe & Sigge tills i morron. Vi ses då!
 
Onsdag 27 februari 2008
Matte har tagit "sportlov" i två dagar och drar till lillasyster Marita i Arboga på kvällen. Jag får stanna hemma med husse! :) Liite krångligt att ta med mig på tåget då jag inte är i formatet av en knähund direkt! :) Hur som helst var det nog tur att matte inte tog med mig på tåget då det var såååå fullt att matte fick stå från Sthlm till Enköping innan hon snodde åt sig en plats. Huwa!
 
Måndag 25 februari 2008
Underbart väder ute!! Vi hade träningseftermiddag i dag & både jag och matte var på topp! Det gick, rent ut sagt, skitbra att träna idag! Sååå roligt! Det blev mycket kampande för att förhoppningsvis så småningom få in en bra apportering, backa, inkallning, baklängesfot, kontaktövningar och lite annat lull lull! *Glada!* Senare på kvällen fick vi ett samtal från Jenny & Vimla, vi kommer att bli grannar!!! Hur kul som helst!! Det var en bra avslutning på en superbra dag!
 
Söndag 24 februari 2008
Förmiddagsdate med världens bästa uppfödare Karin & Tord! Det bar av ut i skogen bland stockar, sten och lera! Lovely! Till min stora lycka var inte bara Alva med idag utan även syrran Bonita!! Hon hade precis börjat att löpa och det kände jag på lång väg. Jag var förstås hack i häl på henne mestadels av tiden men hon var duktig på att fräsa ifrån när jag blev alltför närgången. Sen hade vi ju polisen Alva med också, så allting gick bra förutom några tillsägelser från husse & matte. Jätteroligt att träffa dem igen!


 
Syskonen!
Alla tre!
Alla syskonen leker!
Tord is the pack leader!
Börjar bli lite trötta!
Syrran Bonita och Minos snackar!
Aj, det sticks under fossingarna!
Helsyrran Bonita och halvsyrran Alva!
Passar på att bada fötterna lite!
 
Direkt ifrån Rönninge bar det av till fam Jegendal i Viksjö. De behövde husses hjälp med datorn som tyvärr hade råkat illa ut med virus. Jag, Nike och Nelly tog några varv i hagen där de brukar valla får undertiden. Matte filmade en snutt på oss när jag var i mitt esse och skällde på tjejjerna. Jag fick inte vara med i dragkampen... :( Matte & husse trodde att jag skulle vara helt slut när vi väl kom hem vid 5 snåret men icke! Nyduschad och fin gick jag igång på benet! Livet är härligt! Vilken dag!! Playdate med fyra tjejjer på en dag!!
 
 
Lördag 23 februari 2008
Playdate med Vimla! Snyggaste darlingen & jag fick leka i det underbara vädret vid vattnet! Kan det bli mera perfekt?! Matte & Jenny verkar ha funnit varandra oxå. Det tycker matte är kul! Hon har ju lite hemlängtan till Örebro där alla hennes vänner finns, men då känns det bra att hitta nya trevliga kompisar! Jag hoppas att vi stannar här i Sumpan nu när vi hittat så många härliga fyrfotade vänner och människor!!

Det blev många härliga bilder från prommisen med Vimla då både matte & Jenny hade kameran med sig! Take a look in The "bildgalleri - Vimladate 080223!"
 
Delar godis med Vimla!
Springer med kärleken!
Love bite!
 
Torsdag 21 februari 2008
Roligt på kursen idag! Matte lärde sig massor! Vi fick visa våra färdigheter för varandra idag & få råd & feedback på det vi visade. Mycket lärorikt att titta på de andra och dessutom få feedback! Super! Nu ska vi träna vidare särskilt på apporteringen. Det ska bli mera lek/kampträning så att jag lär mig att ha tyngden bakåt så att apporten kommer långt bak i munnen. Vi kommer att träna utan apport och bara tyngd bakåt. Sen är det fortsättning på klossen som gäller, jag ska lära mig att börja trampa runt med bakbenen, det gick bättre och bättre på kursen, får väl se hur det går hemma. Som Cilla säger, tänk på vilken miljö ni är i och hur ni belönar! En mycket rolig & givande träningskväll! Glad Minos & matte somnade sött!
 
Onsdag 20 februari 2008
I kväll har det varit hård träning! Vi har klickat, busat, klickat, godis, klickat, busat... Ja, ni kan ju föreställa er resten! Nu gäller det bara att komma vidare. I vårt fall hänger mycket på att matte ska göra rätt och våga fortsätta! Jag hajjar grejjerna ganska så snabbt. Det kanske är som för Liselott och Wes, "att ta bort tunnelseendet" och få roligt när vi kör! Matte har läst och tittat på www.klickerklok.se, och OJ, vad duktig hon ÄR! Imponerande! Vi får väl se hur det går i morgon kväll på kursen! Minos blir ju helt till sig av alla vovvar som är där, & den här gången ska matte försöka att inte bli nockad av några vovvar så flisor ryker av tänderna, AJ!
 
Tisdag 19 februari 2008
I dag på lunchen sprang Milan och Minna ifatt oss i skogen! Roligt!! Milan och jag fick busa! Jag är jätteduktig med att busa med Milan och han är såååå söt! Puss!
 
 
Söndag 17 februari 2008
Moster Marita fyller 31 år!!! Hipp, hipp, HURRA!!!
Ett stort grattis från husse & mig som firade dig hemifrån! Men du hade ju i alla fall matte hos dig! Husse och jag tog en lååångprommis. Det var riktigt härligt att vara ute och gå bara husse och jag! Somnade gott när vi kom hem. På em kom matte hem, jag blev glad som få! Chillade med matte medan husse åkte i väg och spelade hockeybockey! Skön söndagkväll!
 
Lördag 16 februari 2008
Matte och jag skulle ha åkt till Arboga igår, men det blev en lång & sorglig begravning så både matte & husse var helt slut när de kom hem. Det blev en långprommis med mig istället och hemma kväll. Det var skönt för alla parter tror jag. I dag på morronen hade matte sovmorgon så jag och husse tog en repa innan han åkte i väg på någon tillställning han skulle vara med på. Matte och jag har övat klicker (det gick sådär...) och spelat musik hööögt och busat!! Matte har fått tix på låten nedan! Herregud, jag kan den utantill nu!! Ska ta en prommis nu och sen bär det av till Arboga!

Rihanna - Don't Stop The Music
 
Fredag 15 februari 2008
Matte försov sig... Hon bestämde sig för att jobba hemma på förmiddagen istället för att stressa iväg till jobbet och tillbaka då hon och husse ska på en begravning på em. Strax innan vi åkte kom Jenny & Vimla på en kort visit för att matte ville köpa några av de supersnygga grytlapparna som Jenny gjort! Vimlan och jag busade på gräsängarna! Hon är verkligen en schysst tjej! I like her a lot!! Matten fick sig ett skrattanfall oxå när Vimlas matte Jenny skulle plocka upp lite av det där som Vimla gjort sig av med, hur hon nu lyckades med det så råkade en fot eller två istället hamna I DET! Tänka sig en stoooor gräsmatta en liten pooop, två små fötter... Det är mycket att hålla reda på! Tack Jenny för underhållningen! :)
 
Torsdag 14 februari 2008
Happy Valentiens day!
I kväll var det dax för lydnadskurs igen! Roligt!!! Jag skötte mig prima det var matte som inte var med på noterna den här gången!! Det gäller för matte att vara mer alert och ta tillvara på allt jag erbjuder henne! Hur som helst vi har fått ny hemläxa (baklängeslinförighet) som vi måste träna järnet på! I dag skildes vi från Liselotte och Wes vid Fridhemsplans t-bana då vi skulle till Stadion och plocka upp husse som var på en tillställning på K1. Det var skönt att få en liten prommis i ett vintervitt Sthlm, efter kursen!
Hjärtan!
 
Onsdag 13 februari 2008
Dagen före kurs, huwa! Matte & jag har tränat både inne och ute. Backa börjar komma igång, jag tittar på matte när hon sträcker fram godiset, jag tar upp en tass på klossen (lång väääg kvar där! Det ska upp två framtassar på klossen sen ska jag stå stilla med dem och bara rotera runt klossen med bakbenen...!), apporteringen som funkde förut funkar inte längre. Jag duttar i alla fall på apporten... Hum, matte är inte nöjd med det. Vad mera... matte har en lista i huvudet än så länge, på belöningssaker för mig! Matte skulle önska lite mera "action" från min sida, men hon vet inte riktigt hur hon ska göra i vissa situationer. Det blir till att fråga i morron på kursen! Nu ska vi bänka oss i soffan! Säsongsstart för Greys Anatomy! Matte loves! :)
 
Tisdag 12 februari 2008
Date med Vimla, Dando, Moa och mattarna Jenny och Karin! Härligt! Träffade Vimla själv först hemma i hennes jättelägenhet! Wow! Det var en riktigt tuff brud som sade ifrån ordentligt påflugen som jag var! *matte skämdes* Sen var det dags för prommis! Hela Ridgeback bunten var lösa och det funkade över förväntan bra! Härligt! Matte trodde nog att jag skulle rida på tjejjerna vid varje tillfälle gavs men det gjorde jag faktiskt inte... bara buffade endel! ;) Mat/fika för de tvåbenta efter prommisen och bentuggning för oss fyrbenta! Det gick hur bra som helst att umgås! Vi båda tackar för prommisen och trevligt snack!


Vimla!
Vimla, Minos, Moa och Dando!
Kung Minos!
 
Icke att förglömma är att göra lite reklam för Jennys Industridesign företag! Hon gör fantastiskt fina grytvantar!!! *Jag lovar att jag ska köpa av dig Jenny!* Så kolla in Jennys hemsida Jenny Jurnelius Industridesign!
Grytlapp från Jenny Jurnelius Industridesign!
 
Måndag 11 februari 2008
I dag är det stenhård träning som gäller. Matte och jag gick runt vid Ursvik så vi passade på att träna på promenaden. Det gick sådär... Men det tar sig! Vi måste nog träna träna och åter träna för att det ska sätta sig. Skönt att vara ute länge i den friska luften i alla fall! :)
 
Lördag och söndag 9-10 februari 2008
Har varit i stugan över helgen! Najzzz!! Lördag. Vaknade tidigt, matte inte särskilt munter! Men jag ville ut! Matte var för trött för att hoppa i brallorna och gå morronprommis kl 7 så jag fick gå ut på baksidan, tjooohoo! Jag gjorde några riktiga rivstarter på gräsmattan! Matte kunde inte annat än le där hon stod i värmen bakom balkongdörren! Come on morsan det svänger ju! Fick gå in och lägga mig i sängen mellan matte och husse igen! Somnade gott! Vid 9 var vi uppe och hoppade igen! Matte och jag gick vår vanliga härliga prommis ned till sjön! Skönt att kolla läget vad som har hänt i Lunger sen senast! Även husse hoppade upp glad som en lärka – ÄNTLIGEN skulle han få åka ut och köra på sin nya fina enduromotorcykel! Matte log i hjärtat, tänk att det kan göra en man så lycklig! Men det är väl som alla säger ”Skillnaden mellan barn och män är bara prislappen på deras leksaker”! Senare var matte & jag in till mattes lillasyster Marita. Hampe & Sigge var inte hemma :( De var hos sin "farmor & farfar" i Munktorp & hälsade på, för att avlasta en gravid Marita som har fullt upp med Pi, när hennes man Greger är borta och jobbar på Melodifestivalen! Oj, lång mening det blev! Så var det hela (var alla håller hus och varför) uträtt! :) Hur som helst så kom mattes andra syster Carina på besök med Cesar!! Tjoohoo, lyckan var gjord! Vi busade som tokar medan syrrorna snackade, det var länge sen det var bara de som träffades utan kaoset av barn, män och i vissa fall hundar! :) Love you!

Minos och Cesar!
Minos och Cesar!
Killarna busar!
Pi visar tossarna!
Systrarna Karlsson!
Nu ska sköldisen veta att han lever!
I söndags var jag & husse en sväng till Odensbacken och grattade "farfar" Sören som fyllde år igår. Matte hade skitont i ryggen så hon stannade hemma i massagestolen! På eftermiddagen var det dax för middag hemma hos mormor och morfar! Jag fick typ inte smaka någonting! Dålig stil!!
 
Torsdag 7 februari 2008
I dag har jag varit på ett återbesök hos veterinären. Nu är jag återställd från mitt lilla krux med analsäckarna! Skööönt! Husse talade om för matte att jag bara pep litegranna! Duktig jag var va? På kvällen for husse i väg till Säter för att köpa sin enoooormt efterlängtade enduromotorcykel!

Matte och jag drog på vårt första tillfälle på lydnadskursen (Hundenshus) istället! Ojoj, vad alling som matte trodde att hon kunde ställdes på kant!! Nu är det bestämt att det är klicker som gäller! Det kommer att bli öva öva den här veckan både för Minos och främst för matte för att få in tajmingen! Roligt, nu har vi verkligen någonting att bita i!!
 
Hundenshus logga!
 
Onsdag 6 februari 2008
I morron är det dags! Vi börjar på tävlingslydnadskurs! Matte hoppas att vi kommer att lära oss massor av matnyttigt och får lite nytändning gällande träningen. Vi ser verkligen fram emot detta! Nu ska vi krypa ned i nytvättade lakan, det har varit städ, tvätt och kloklippningsdag här hemma idag! Så nu är veckans kloklippning avklarad!
 
Söndag 3 februari 2008
Låångprommis med husse & matte i det underbara snöiga landskapet! Älskar att kuta som en toook i det långa gräset med snö i! Matte & husse tycker att det är en fröjd att se mig, de ångrar inte en sekund att de skaffade mig! Härlig familjedag! :)
 
Lördag 2 februari 2008
Matte kom ut vid 10.30 för att hämta upp mig! Jag blev så glad att se henne så att jag gjorde flygplansöron vilket jag alltid gör när jag blir riktigt glad! En annan som oxå blev riktigt glad över att se matte var Aston! Han pussades sååå med matte! Blev nästan lite avis... Det är faktiskt MIN matte! Hur som helst så efter lite kaffe för matte, så åkte vi hemåt! På vägen droppade vi in på Överskottsbolaget för att hamstra lite schampoo och tandkräm. Men medan matte var där inne ringde husse och ville bli upphämtad vid jobbet i Kista. Ja, men visst!! Vi åkte dit och parkerade. Matte hade dock ingen ro i kroppen att vänta på husse så hon tog beslutet att vi skulle gå hem istället och möta husse hemma! Sagt och gjort, vi tog en prommis hem och andades lite frisk luft. Jag somnade som en stock när vi kom hem. Det tär på krafterna att inte vara hemma. Borta bra, hemma bäst!!

Egentligen skulle vi ha åkt till stugan på eftermiddagen men det kom ju ett så fruktansvärt oväder (det hade dragit över Arboga och Örebro tidigare på dagen) så vi ställde in resan till slut. Lika bra det!
 
Fredag 1 februari 2008
I dag har det varit full rulle ute hos brollan Aston på Lidingö! Tjoohoo! Vi har lekt en hel del, men även gossat i Anna Karin & Stefans soffa, säng och i våra sängar! Matte jobbade lååång dag på jobbet & var dödstrött när hon väl kom hem så fick jag stanna en natt till hos snälla familjen Fahlander/Ehrnst! Anna Karin, jag och Aston hade fredagsmys i soffan! Tack, snälla ni som tar hand om mitt lilla hjärta så gott!
 
Killarna i var sin säng, vi har ju likadana!
Killarna och Stefan chillar!
Killarna!