minos - diary may 2008Torsdag 29 maj, 2008
Åhhh, matte fortfarande sjuk!! Febern har gett med sig lite men den övriga förkylningen hänger sig kvar som riktigt Karlssons klister! Hur som helst så kunde inte matte "ignorera" mig längre då husse har åkt på konferens igen och vi är själva hemma. Vi åkte helt enkelt ut till Översjön så att jag fick bada lite i det stekheta sommarvädret! Jag tyckte att det var superkul!!! Matte blev glad för min skull trots att hon mådde skit! På kvällen var vi hundvakt åt Vimla då hennes matte skulle göra det sista med flytten. Vi är ju som små änglar så det var ju inget problem! Matte skulle dock helst ha velat tränat ringträning med mig ikväll, men det får bli nästa vecka istället...
 
Minos badar!
Minos och Vimla chillar på balkongen!
The love cuple!
Minos och husse Lelle - mattes älsklingar!
 
Tisdag 27 maj, 2008
Underbara Lexi har bebisar i magen!!!!!
Hon var på ultraljud idag och det låg en bunt med puppisar där i! Vi är förstås överlyckliga! Nu är det bara att vänta och vänta...

På lunchen idag fick jag träffa min andra kärlek - Vimla! Husse & Jenny teamade upp och lät oss springa lite. När matte kom hem från jobbet gick vi till Kista å husse. Jag var rätt slö men lite hann vi med och träna i alla fall! Matte vet inte riktigt vad det är med mig just nu... inte riktigt mig lik. Kanske någon tik som löper här omkring? När vi kom hem igen så var matte ovanligt slö... Inte konstigt för hon fick nästan direkt 38.5 i feber! Tokförkyld igen! Det hade alltså inte släppt sen förra veckan. Jag låg med matte som sällskap i sängen hela kvällen!
 
Mum to be! Rex Ventors Limited Edition!
 
Måndag 26 maj, 2008
I eftermiddag har vi träffat eventuella valpköpare, kul! Men det hände en rätt rolig sak precis innan jag träffade de eventuella valpköparna, nämligen när jag står och väntar utanför T-banan på dem, så kommer det en kille och en tjej fram till mig. Tjejen hade gått förbi mig en gång och tittat jättemycket på oss men sen gick hon vidare. Så jag tänkte att det var nog inte valpköparen i alla fall. Men nu står hon där framför mig och en kille oxå. De hälsar glatt på mig och jag tror att det är valpköparna! :) De hälsar på Minos å vi snackar lite och så säger jag att jag hade tänkt att vi ska gå till ett ställe där vi kan släppa Minos och snacka... och DÅ så står det två andra personer plötsligt bredvid mig och vill hälsa... Eh!? Vad nu? Då var det så att de första jag träffade bara tycker att Minos är så fin & ville hälsa och här står nu de "riktiga" valpköparna! Oj! Total förvirring utbryter men - Slutet gott, de andra ska haffa mig & hälsa ordentligt en annan dag! :)
 
Måste lägga till en bild på finaste älsklingen Vimla som blev 3dje bästa juniortik i Österbybruk igår! Grattis från oss! Vi är mycket stolta! Nästan lika stolta som farmor Tina! ;)
Karanga's Du Vimla af Lex!
 
Söndag 25 maj, 2008
Grattis på morsdag, alla mammor i familjen! :)
Utställningsdags i Österbybruk. Minos hade en dålig dag idag, i alla fall i utställningsväg. Allt annat utom matte var intressant idag... Olikt Minos att vara så okoncentrerad, annars brukar det alltid vara matte som står för det... Hur som helst så slutade det på en 3:dje plats. Inte mycket att hänga i julgranen tyckte matte. Men det kommer väl bättre dagar oxå hoppas vi på! :) Men kan ju inte vara på topp jämt, eller hur!? Han är ju världens bästa och underbaraste vovve för det!
 
Trött efter en dag på utställning!
 
Fredag 23 maj, 2008
Matte & husse har avlöst varandra i förkylning den här veckan. Husse hemma sjuk i början av veckan och matte i slutet. Som tur är har jag fått springa av mig tillsammans med Vimla hela veckan!

I går kom Jenny å Vimla över på en kaffe på em. Eftersom Jenny skulle åka & handla så kunde ju Vimla lika gärna vara kvar här hos mig! Vi chillade i soffan å sängen! :)

När Jenny kommit hem igen gick vi och mötte henne å så fick vi rejsa i gropen en stund. Välförtjänt vila, innan vi på senkvällen begav oss hem till dem på grillafton! Jag fick bara vara kvar en stund för sen dök Vimlas farmor Tina upp med bilen full av vovvar! Tur var nog att jag fick gå hem för det tjattrades en hel del när de hade skjälpt i sig av det där röda blodet de dricker! Matte å husse tackar värdinnan för en utomordentligt trevlig kväll! :)
 
Dragkamp om kossan!
Puss!
Myyyys i soffan, Minos & Vimla!
Minos undrar vem som kommer?
Galet när Tina kommer!
Två galet bra tjejjer!
Lelle är grillmästare!
Vovvar som väntar på grill!
Matte Annika kliar på fina Maddox!
 
Måndag - onsdag 19-22 maj, 2008
Vimla har som sagt flyttat hit! Vi har haft lunchdate varje dag! Tjoohoo! Kan det bli bättre? Nu kan jag inte gå förbi deras hus utan att tro att vi ska gå in där! Varför går vi inte in där varje gång vi går förbi??! Jag kan inte förstå...!

Matte hittade ett gammalt kort på mig som hon bara var tvungen att lägga upp! Naw!
 
Många plattor blir det!
 
Söndag 18 maj, 2008
Nu är det äntligen offentligt!!! Minos planeras att paras till vintern/våren 2009 tillsammans med vackra norska prinsessan Amatonga`s Alamsi Zina Of Makanda "Zina"!!! Läs mera under planerad parning eller på Kennel Makanda!
 
Fredag-Söndag 16-18 maj, 2008
Vimla & Jenny har flyttat hit!!!! Nu är vi neighbours!!!! Tjoohoo!!

Jag och matte har varit i Lunger. Vi stack direkt efter matte slutat jobbet i fredags. Väl hemma hos mormor & morfar, bakade Pi & mormor pizza! Mums! Jag, Sigge & Hampe tittade noga på! :) Vi fick smaka några småbitar vi med lite senare! Annars har det inte hänt så mycket den här helgen. Jag har umgåtts mycket med Hampe & Sigge. Varit ute mycket, trots regnet (!), tittade på när matte plockade bort alla plattorna vid uteplatsen där det ska grävas och bli en ny fin altan som vi kan sola på! :) Vi hann med lite cykelträning oxå. Innan vi åkte hem på söndagen så var vi på kalas hos mattes syster Carina & hennes sambo (sedan typ 21 år!!) Mats som fyllde år i veckan. Nu fick jag även leka lite med Cecar! Roligt! :) Väl hemma sov jag som en stock innan matte väckte mig, sent, & vi åkte och hämtade upp husse som kom från Paris! Natti!
 
 
Minos är uttråkad!
Många plattor blir det!
 
Torsdag 15 maj, 2008
I kväll tog matte & jag en sväng ut till Översjön. Vi promenerade, tränade lydnad och spårade! Spåret blev rätt svårt och dessutom gjorde matte en tabbe när hon lade det (hon var på väg rakt ned mot en klippvägg!) och fick vända och gå tillbaka för att inte trilla ned. När jag gick spåret så fixade jag det galant! När jag kom till stället där matte vänt om gjorde jag oxå det och sög spåret där hon fortsatt! Matte blev mäkta stolt! :) Trötta som få både matte & jag, blev det en tidig kväll. Husse har åkt till Paris (!!) på konferens så vi var ju solo oxå!
 
Onsdag 14 maj, 2008
I kväll har husse & matte varit ute på äventyr! De har varit ute och åkt RIB-båt i Stockholms skärgård! Det är husses nära vän Per (Ocean Management AB) som äger båten och vi fick följa med på en VIP-tur ut till Finnhamn! I restaurangen vi avnjöt en utomordentligt god middag i trevligt sällskap! Det var grymt roligt att åka RIB-båt! På vissa ställen gick det i 58 knop!! Wiiiihaa!
 
Finnhamn!
 
Tisdag 13 maj, 2008
Grattis svåger Mats på 39 årsdagen!!

Träningsdag! Matte & jag har varit ute och cykeltränat!
 
Måndag 12 maj, 2008
Playdate med Vimla (Jenny), Moa & Dando (Karin) och brorsan Wesley (Liselott) i Hagaparken! Det var roligt att träffa allihopa, det var allt för länge sen!!! Ännu roligare är att alla killarna & tjejjerna går så bra ihop (även mattarna ska tilläggas)! Inga problem! What a pack! Här kommer några bilder som Jenny tog!
 
Vimla, Minos, Dando och Moa!
Vimla, Minos, Dando och Moa!
Liselott och vovvarna!
Vimla dödar Minos!
Wesley och Minos jagar snygga Vimla!
 
Lördag - Söndag 10-11 maj, 2008
Vi har varit på handlingkurs med Maria Kirkegaard! Det har varit superroligt, lärorikt, tankvärt, eggande, frustrerande å skitvarmt! :) Jag kan starkt rekommendera Marias handlingkurs som gav oss både nytt och lite gammalt i bagaget. Det gamla som Anna redan så förträffligt lärt oss och som vi fick inpräntat i hjärnan en gång till och så lite nytt och nya knep! Det kan ju inte bli bättre! En stor eloge oxå till Marias brutala pedagogiska förmåga & underbara sätt att peppa å se det bästa i alla ekipage! En grymt härlig helg i solen med härlig anda helt enkelt! :) It makes me happy!
 
Fina underbara Minos!
Alla lyssnar uppmärksamt!
Nike lär matte ett trick!
Maria visar hur man ska springa med hund!
Minos och Annika!
Minos och Annika jobbar på att ställa upp!
Springer runt!
Fina Carina, lyssnar och lär!
Uppställning!
Maria, Elmer och Emelie!
Coolaste killarna, Micke och Vegas!
Akeron, Navy, Robban och en vän chillar i gröngräset!
Finaste farfar Akeron var där på visit!
Tack Karin Örnvall för bilderna på Minos och mig!!
 
Fredag 9 maj, 2008
Playdate med underbaraste Vimla! (å matte Jenny så klart!) ;) Vi kutade som crazy så länge vi orkade, det var rätt varmt ute & krafterna dog rätt snart. Men så hittade vi en bajs av något slag som friskade upp oss! Wooohoo! Ingen var lyckligare än vi! :) Mattarna har sett gladare ut måste jag medge. Men vad gör väl det när det går att torka bort med gräs??!!
 
Torsdag 8 maj, 2008
Träningskväll - det var bara för matte att hoppa upp på cykeln! Det blev en ordentlig runda i bra takt. Vi chillade en bra stund på gräsmattan i solen när vi kom tillbaka hem. Skönt! Jag fick lite massage och stretching av matte oxå! Lovely!
 
Tisdag 6 maj, 2008 - Parningsdax!
Sista parningsdagen! Gick super, vi hade iofs inte väntat oss annat. Nu är det bara att hålla tummarna för att det blir en drös med söta små "Ridgar" (visst var det väl ett bra namn Veronica? *haha* ) som kommer ut! Varför har ingen talat om att det är så här nervpirrande? Karin? Anna? Va?!
 
Måndag 5 maj, 2008 - Parningsdax!
2:a parningsdagen! Det gick superbra även idag, lugnt och fint! Vår duktigaste kille! & Lexi är helt underbar! Vilken lugn och fin tjej. En stor eloge till henne! :) Vi är sååå glada att allting har gått så bra hittills! :)

Efter parningen idag tog Minos och matte 5 km spåret på Ursvik! Helt underbart väder att promenixa i! På slutet av spåret träffade vi boxern Ina som Minos lekte mycket med som valp. De rejsade lite innan vi fortsatte vår prommis hemmåt! Lagom muck var det dax för mat när vi kom hem! :) *Muuuummms*
 
Snyggate Minos posar vid Ursvik!
Minos och Ina vilar lite i leken!
 
Söndag 4 maj, 2008 - Parningsdax!
Idag var det den stora dagen!! Vi gick på morronprommis till sjön i det uuuunderbara morgonvädret! Klarblå himmel och strålande sol! 15 grader varmt! Lovely! Hem och matte drack sitt morgonkaffe. Vi chillade lite framför tv:n medan matte pysslade lite. Sen fick vi (jag å brollan alltså) gå ut i och lapa sol medan matte städade huset och husse drog och åkte enduro.

Vid ett tiden var det dax för mig och matte att dra mot Sthlm och den kommande parningen! Jättespännande! Vi var in och hämtade uppfödare Karin på vägen och jag fick säga hej till Alva! Sen bar det vidare hem till Veronica Thorén och Rex Ventors kennel. Där väntade en strålande vacker Lexi på mig! :) Efter lite övning fick vi till det!!! :) Jag var en mycket gentlemannamässig kille idag som verkligen uppvaktade min donna på bästa sätt! Puss Lexi! Ses mycket snart igen!
 
Minos och Lexi pustar tillsammans!
Minos vill in till Lexi!
Underbart vackra Minos!
Underbart vackra Minos!
 
Lördag 3 maj, 2008
Idag har det varit cykeltur både för mig och Aston. Aston fick prova på att cykla med matte ned till sjön. Det gick toppen! Vilket steg han har sen! Wow! Jag och matte cyklade sedan runt Lunger! Det var jobbigt värre, men matte peppade mig och runt kom vi! Tjoohoo! Sovit gott!
 
Torsdag 1 maj, 2008
Prommis på förmiddagen se bilder nedan.

Em. långprommis med mormor (mattes mamma), Aston ligger inte på plus... Han har just rullat sig i en stoor dynghög som de lastat av ute på en åker! Sen vägrade han komma in till matte å mormor. Han blev ordentligt duschad när vi kom hem. Nu får vi ligga med matte i morfars datorrum så att det inte ska bli blött överallt. *morr* Men vi älskar ju honom ändå! :)
 
Minos och Aston!
Killarna!
Aston har hittat en leksak!
Gräver i sandlådan!