minos - diary july 2008Lördag 19 juli, 2008
Då var det dax för utställning igen! Köping den här gången, nära och bra!
Jag hade premiär i championklassen idag (då jag var tvungen att tävla i öppenklassen på WDS) å det gick ju superbra! Jag dammade hem BIR (BOB)!! Inte illa pinkat för att vara premiär i champinjonklassen va?! ;) Matte var verkligen stolt över mig!!
Efter låååång väntan i spöregnet och åskan (som så snällt startade precis när BIG finalerna började) var det äntligen dax att gå in i ringen för BIG, vi åkte ut lika fort som vi kom in! Tror inte att BIG domaren var ett stort fan av RR... Men vad gör väl det!?!

Hjärtligt TACK alla för alla snälla ord i Minos gästbok!! Jag har inte hunnit med att tacka personligen för dem alla!! Men jag gör det här och nu!! Återigen tack!! :)
 
Minos i utställningsringen!
BIR/BOB Minos!
BOB!
En trött liten Minos!
 
Fredag 18 juli, 2008
Vi har haft besök av min flickvän Vimla med matte Jenny och hennes syster Hanna åsså hennes Rottweiler Albin!! :) Det var verkligen superskoj att de ville komma och hälsa på hos oss!! Jag visade dem badet, huset, gräsmattan, däcket, kissrundan åsså var de kunde sova så klart! Vimla hon hittar ju redan här men Albin fick jag visa!

Syrrorna fick även prova på att boxas lite mot varandra! Mycket rolig underhållning tyckte husse & matte!
Tusen tack för besöket!! Hjärtligt Välkomna åter!
 
Husse Lelle, Vimla och Albin har dragkamp!
Minos och Jenny!
Minos, Albin och Vimla leker med Lelle!
Finaste Albin!
Minos får ett lovebite av Vimla!
Minos och Hanna har dragkamp!
Jenny och Hanna har boxningsfight!
Minos och Vimla sover sött!
 
Torsdag 17 juli, 2008
Däcket är klart!!! Sååå skönt och fint! Idag har varit en lazy day! Växlande strålande sol å regn... Inte så roligt. Medan husse var i väg och tränade enduro så tog matte och jag en prommis runt i Lunger. Vi blev jagade av en ko som visst inte tyckte om att vi kom nära hennes kalvar, skit matte trodde att hon skulle komma dundrande genom staketet!!

I morron kommer Jenny, Vimla, Albin och Hanna på besök! Det ser vi fram emot!!
 
 Beautiful Minos at the deck!
Minos!
Building the deck!
Cows and cafs!
Minos in the forrest!
Tired Minos!
 
Tisdag 15 juli, 2008
Nu är vi hela "la familja" samlad i Pörtet dvs vårt hus på landet! Det har varit underbart väder och mattes morbror är här och bygger ett 40 kvadratmeter stort däck på baksidan! Nice! Jag har redan invigt det med en tupplur och solat på det! Vi har haft främmande av husses vän Henrik & de har roat sig med att åka enduro. Matte & jag har hjälpt till med att bygga på altanen, tagit ett och annat bad & har tagit cykelturer för att inte lägga av oss alltför mycket... Det borde nog vara matte som sprang och jag cylade istället! :P
 
Fredag 11 juli, 2008
GRATTIS Svåger GREGER PÅ 40 årsdagen!!!

Jag har lagt upp massor av bilder! Ni finner dem genom att klicka på länkarna nedan!

gallery - puppies, RV R-litter
WW Specialty Show 2008 - Best male - Årsta Slott July 4th
WW Specialty Show 2008 - BISS - Årsta Slott July 5th
pictures taken by ilse hulsebos WW Specialty Show 2008
 
Nu kommer vi att åka till stugan i Lunger för att ha semester i fyra veckor!! Det ska bli underbart! Jag kommer att försöka att uppdatera sidan sporadiskt! Ha en trevlig sommar!!!
Lasy days!
Minos BISS - World Winner Specialty 2008!
 
Tisdag 8 juli, 2008
Ikväll har vi varit på middag hos min syster BIM & hennes familj på underbara Ekerö! Människorna fick en underbar middag och mycket gott att dricka!! Mums!! Tusen Tack Åsa & Jonny för den utsökta kvällen hos Er!!!
 
Minos puppies 1 day!
 
Måndag 7 juli, 2008
Helt slut idag... Men lyckliga! Nu börjar det sakta men säkert sjuka in att det faktiskt var vi som blev BISS! :) Har glömt att tacka för den otroliga support som var runt ringen i finalen! Vilket tryck! :) Häftigt! Jätte tack!

Ska försöka att göra ett fint litet bildgalleri från dagarna men det tar lite tid men det kommer!
 
Har fått några bilder på valparna! Titta och njuuut! :)
Minos puppies 1 day!
 
Söndag 6 juli, 2008
Oj oj, vilken helg det har varit!! Helt galet! I morse gick vi upp 4.30 för att hinna gå morgonprommis innan vi begav oss till Älvsjömässan där World Dog Show 2008 skulle gå av stapeln idag! Idag så fick vi oxå rosa band (excellent) men i konkurrensen åkte vi dessvärre ut i andra (?) selekteringen! Det gjorde oss verkligen ingenting! :) Det var istället ett nöje att se Lex damma hem WW-2008 titeln! Stort Grattis Lex & Tina!
 
PS: Jag ska uppdatera med bilder & annat så snart jag kan!
 
Lördag 5 juli, 2008
Minos blir BOB (Best of Breed)/BISS på World Winner Specialty 2008 (Rhodesian Ridgeback) på Årsta Slott i dag!
Vi är så överväldigade så att bli blivit stumma! :) Och i förvirringen så ställde jag visst upp Minos åt fel håll oxå! Oooops! Tja, vad ska jag skylla på? Oerfarenhet!?! Nästa gång ;) ska jag ställa honom åt rätt håll! :)
Vi kan inte tacka nog och inte finna ord för alla snälla ord till oss! Tusen & åter tusen TACK!!!! Ingen nämnd ingen glömd! :)
Minos wins BISS at World Winner Specialty 2008! Minos wins BISS at World Winner Specialty 2008! Minos wins BISS at World Winner Specialty 2008! Minos wins BISS at World Winner Specialty 2008! Minos wins BISS at World Winner Specialty 2008!
 
Fredag 4 juli, 2008
Valparna har kommit & Minos bästa hane på World Winner Specialty 2008 (Rhodesian Ridgeback) på Årsta Slott!!!

Den här dagen har varit heeeeelt sjuk! Det kunde vi aldrig drömma om att den skulle sluta såhär, särskilt inte då jag nästan kastade in handduken redan igår kväll. Nervositeten och tanken på vad f-n vi hade där att göra bland alla fiiiina vovvar tog nästan överhanden, men jag är glad nu (förstås) att jag tog mitt förnuft till fånga! :) From the beginning!

Minos & matte Annika dvs jag går upp i ottan för att vara tidigt på Årsta slott. Sagt och gjort så var vi där kl 7.00! Skönt. Jag får sms av Veronica som talar om att valparna är på väg! Shit! Jag får ett till och en bild på Minos förstfödda son! Tårarna slutade inte att rinna! Vilken grej!

In först (och jag menar det bokstavligen) i öppenklass ringen. Huwa, vad nervöst! Måååånga öppenklass hanar var det! Närmare bestämt 44 stycken! Många hundar som ska bedömas och till slut VINNER vi klassen! Det var heeelt knasigt! Lyckan är total!

Nu är det väntan på alla championhanar som väntar! De var 25 st så det tog en stund! Då Minos redan är champion men var anmäld i öppenklass fick 2:an i öppenklassen, Ghali Asani af Argos - Bosse med Helené Jönsson, gå in och tampas om certet vilket han VANN! Stort stort GRATTIS!!!

Idag var det lite andra regler än vi är vana vid (FCI regler) så till slut får vi gå in och kampas om bästa hane! Minos skötte sig PRIMA i ringen & jag kan inte vara annat än jävligt stolt över honom! Efter mycket tittande och klämmande får jag och Minos, farfar Akeron med matte Maria springa runt tillsammans för att jämföras! Det slutar med att domaren Anna Lane, Australien tycker att Minos är den finaste killen av 120 st för dagen!!! Glädjetårarna trillade!! ... jag finner inga ord! För mig (och Minos) är det här gryyyymt stort och jag kan inte förstå att det här händer OSS!!!!!????!!!! Tusen och åter tusen tack för alla gratulationer och snälla ord! Jag är sååå glad att jag spricker! :)

Förhoppningsvis skickar min uppfödare bilder till mig så att ni kan få se oss! & mera information om valparna! Be patient!! :)
 
Minos wins best male at World Winner Specialty 2008! Minos wins best male at World Winner Specialty 2008! Minos wins best male at World Winner Specialty 2008! Minos wins best male at World Winner Specialty 2008! Minos wins best male at World Winner Specialty 2008!
 
 
Minos & Lexis valpar!
Minos & Lexis valpar!
Minos & Lexis valpar!
Minos & Lexis valpar!
 
Onsdag 2 juli, 2008
Happy birthday syrran! Happy birthday syrran, haaaapppy birthday!!!
Mattes storasyster fyller år idag!! Grattis till dig! Vi syns när vi kommer "hem"!! Love u!

Idag har jag haft äran att få vara hos min girlfriend Vimla och hennes matte heeela dagen!! Vi var på långprommis i morse och fick bada och springa som attan!! Hur kul som helst!! Tusen & åter tusen Tack Jenny för att du tar så fint hand om vår älskling!
 
Tisdag 1 juli, 2008
I kväll har matte & jag varit och tagit en fika med Lexis matte Linda och det lilla trollet Zizou som bor hos Linda den här veckan! Det var en rolig liten vovve som jag mer än gärna ville leka med! Så när han väl sprang så sprang jag oxå!! :) Men han tyckte mest om att leka med fjädrar... :( Thank's Linda för en härlig kopp kaffe i kvällsolen!
 
Minos & Zizou!
Jag är stel som en pinne!
Vad händer där borta då?!
Minos nosar på Zizou!
Puss på fotografen!